Výjezdní biologický kroužek do Jižních Čech

Téma: 

Vyjeli jsme z Hlavního nádraží v Praze v 7:30 vlakem směr Veselí nad Lužnicí. Odtud jsme pokračovali jiným vlakem do Vlkova. Poté jsme s mírnými komplikacemi s průchodností cesty dorazili do terénní stanice Ruda. Odložili jsme si věci a vyrazili jsme, nyní už po svých, zpátky do Veselí.

Procházeli jsme okolo zatopených pískoven, v jejichž blízkosti jsme našli obří hřiby. Po cestě jsme smýkali hmyz a hojně používali exhaustor, který se využívá k nasátí drobného hmyzu, tedy alespoň někteří z nás. Šli jsme biologickým tempem, takže jsme vzdálenost k městu (5 km) překonali za 4 hodiny. Otočili jsme se a kolem jedné z posledních písečných dun v Čechách jsme se po tmě vrátili do chaty.

Začali jsme topit v kamnech a vařit těstoviny se zeleninou. Po jídle jsme si zahráli biologické aktivity a krájeli houby za zvuku kytary a plynových lamp.

Ráno jsme posnídali ovesnou kaši a šli jsme zkoumat blízké rašeliniště. Tam jsme našli dokonce i vzácné druhy pavouků a křísů a na vlastní kůži jsme zažili houpání rašeliny. Pak už jsme se museli vrátit na obědové sýrové hody. Vyrazili jsme do Vlkova na vlak, nyní už bez komplikací, ve Veselí jsme přestoupili a v 17:30 jsme se po mnohých dobrodružstvích vrátili do tepla a pohodlí domova.

Aneta, Benedikta, Dan, Kristýna, Markéta

vydala: Doubravka Požárová 

Galerie: