The Duke of Edinburgh’s International Award na AG

Arcibiskupské gymnázium se zapojuje do programu DofE - Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu a stává se místním DofE centrem! 

Jedná se o jeden z celosvětově nejvýznamnějších programů neformálního vzdělávání, který založil před více než 60 lety Princ Philip, vévoda z Edinburghu, manžel britské královny Alžběty. Program DofE motivuje mladé lidi ve věku 14 až 24 let k cílevědomosti, solidaritě, zdravému životnímu stylu a zájmu o své okolí. V současnosti se ho účastní 1,3 milionů lidí ve více než 130 zemích světa. 

Program spočívá v pravidelném plnění aktivit ve 3 oblastech: pohybu, dovednosti a dobrovolnictví. Každý účastník si sám stanovuje aktivity v jednotlivých oblastech a také cíle, kterých chce ve svých aktivitách dosáhnout. Každé ze zvolených aktivit se poté věnuje aspoň jednu hodinu týdne. Dobu trvání programu si účastníci určují zvolením úrovně. Na závěr programu se také vydají v týmu na dobrodružnou expedici do přírody, aby získali i další užitečné dovednosti. Po celou dobu trvání programu účastníkům pomáhají vyškolení vedoucí, kteří plní funkci mentora. Absolventi programu získávají prestižní ocenění, které jim dává výhodu v profesním i osobním životě. Ocenění uznávají zahraniční univerzity a je to skvělá položka v životopise. 

Více informací můžete získat na webových stránkách programu.

Zájemci se mohou hlásit Kateřině Matulové v kabinetě 314.

Galerie: 
Obrázek k článku The Duke of Edinburgh’s International Award na AG