Pomáháme Ukrajině - nová výzva - pomoc dětem na Ukrajině

Téma: 

Do čtvrtka 24. března můžete do ředitelny nebo do knihovny nosit následující: 

  • vámi napsané či nakreslené dopisy a vzkazy (chcete-li, můžete na sebe nechat kontakt) - ukrajinsky, rusky nebo anglicky
  • drobné hračky (fidget spinnery, menší plyšáci, jojo a antistresové hračky obecně, hlavolamy (Rubikova kostka)
  • vtipy a memes
  • omalovánky, pastelky, fixy, samolepky, číselné a obrázkové kvízy, malé puzzle apod.
  • žvýkačky, čokolády, bonbony, lízátka, sušenky (ne moc křehké)

Organizace Aidgame a Český červený kříž zajistí poslání věcí dětem na Ukrajinu.

Děkujeme!

Pokračuje i Postní sbírku, jejíž výtěžek půjde na konto sbírky Arcidiecézní charity Praha, která se zaměřuje na podporu Ukrajinců nacházejících se na území pražské arcidiecéze v tíživé situaci. Přispět můžete na číslo účtu školy 304547021/0100, variabilní symbol 2422, nebo hotově do kasičky umístěné v kanceláři školy u paní Klusákové nebo přímo na účet Arcidiecézní charity.

Finanční pomoc je možné rovněž směřovat například na humanitární organizace Člověk v tísni, ADRA či Charita České Republiky, které pomáhají lidem přímo v místě válečného konfliktu. Rozcestník všech velkých sbírek najdete zde

Kdo by chtěl pomoci materiálně, může tak učinit prostřednictvím různých sbírek, jako jsou Železnice pomáhá nebo sbírka Arcidiecézní charity Praha. Důležité je vždy si předem zjistit, co v té dané sbírce vybírají, a nenosit nic, co nemají v aktuálním seznamu poptávaných věcí.  

Užitečná je webová stránka Pomáhej Ukrajině, kde se může každý dobrovolník zaregistrovat s nabídkou konkrétní pomoci, ale také tu může jednoduše poptat pomoc ten, kdo ji potřebuje. Dobrovolníci starší patnácti let jsou žádáni také v Kongresovém centru Praha, kde mohou pomáhat v dětském koutku nebo tlumočit z/do ukrajinštiny nebo ruštiny (https://pomahamepraze.sinch.cz/), na Smíchovském nádraží v Praze, kde pomáhají třídit přinesené věci pro humanitární sbírku Železnice pomáhána Českém velkopřevorství Řádu maltézských rytířů (mladez@maltezskamladez.cz) a na mnoha dalších místech. 

Organizátoři Agory z řad našich studentů spontánně vybrali na pomoc Ukrajině během akce 5 tisíc korun. Peníze plánují prostřednictvím Komerční banky, která se zavázala darovanou částku zdvojnásobit, věnovat Českému červenému kříži. Všem dárcům i organizátorům děkujeme. 

Článek budeme průběžně aktualizovat. Věříme, že každá pomoc má smysl.

Galerie: 
Obrázek k článku Pomáháme Ukrajině - nová výzva - pomoc  dětem na Ukrajině