Zájezd sboru Španělsko 2016

Den odjezdu

Ráno jsme se sešli v 9 hodin a proběhlo obvyklé papírování a věci s ním spojené. V deset hodin jsme odjížděli na dvaadvaceti hodinovou cestu, která se ubírala přes Německo a část Francie do Bordeaux.

 

Den druhý

Celý den jsme byli na prohlídce historické části města (Saint-André Cathedral a další části svatojakubské cesty). Večer jsme vyrazili na další cestu, a to do Baskicka do Albergue v Bilbau, kde jsme si konečně užili odpočinku po úmorné cestě.

 

Den třetí

Třetí den jsme se připravovali na koncert v katedrále sv. Jakuba v Bilbau, který se moc povedl. Večer potom byla noční procházka městem.

 

Den čtvrtý

Čtvrtý den jsme byli na prohlídce města. Jeli jsme španělským metrem, přešli jsme závěsný most Vizcaya, navštívili jsme muzeum moderního umění Gugenheim a jedli ve španělské restauraci (salát, rybu/kuřecí maso a brambory a čokoládovou pěnu/zmrzlinu/jogurt s marmeládou). Večer jsme měli ateneo (krátké scénky) a šli jsme spát přibližně kolem půl dvanácté.

 

Den pátý

Ráno v osm hodin jsme vyrazili na cestu do Loyoly. Tam jsme se ubytovali a navštívili kostel sv. Ignáce z Loyoly.

 

Den šestý

Ráno jsme se nasnídali a vyrazili na celodenní výlet. Navštívili jsme San Juan de Gastelugatxe - poustevnu na ostrůvku a odpoledne jsme strávili na pláži v Getarii, kde jsme večer měli koncert.

 

Den šestý

Odjeli jsme do Pamplony, kde jsme si odložili věci v kostele San Nicolas, šli na menší „procházku“ po městě, navštívili katedrálu sv.Panny Marie a připravili se na koncert. Večer jsme přejeli do Albergue a šli jsme spát.

 

Den sedmý

Ráno (ano opět ráno) jsme vyrazili na cestu domů. Ve Francii jsme byli celý den na pláži, kde to bylo úplně nejlepší a byly tam velké vlny. K obědu jsme měli výborné grilované maso (díky panu prof. Angelovovi) a chleby. K večeru jsme potom měli další ateneo a nakonec vyrazili na úmornou cestu zpět.

 

Co říct na závěr? Asi jenom to, že se výlet velmi vydařil, a ač si to možná někteří nemyslí, moc se povedly i koncerty. A abychom nezapomněli, velký potlesk samozřejmě patří Ondřeji Dobisíkovi, který to vše zorganizoval.

 

Koncertní zájezd do Španělska očima Heleny Antoňové z II. B

Galerie: