Novinky z předmětové komise německého jazyka

Téma: 

Rok 2015 zahájila PKNJ ve znamení převratných událostí. V první polovině ledna složilo 33 studentů  oktáv (t.j. 97% přihlášených) úspěšně ústní zkoušky na Německý jazykový diplom II. stupně.

Vzápětí se naše gymnázium oficiálně zařadilo mezi školy, které žáky připravují i ke zkoušce na Německý jazykový diplom I. stupně, takže letos na jaře se zkoušky uskuteční poprvé a pevně doufáme, že naši kvintáni tak zahájí neméně slavnou éru.

Na loňský mimořádný úspěch současné oktavánky Jelizavety Laškevičové, která vyhrála celosvětové kolo německé olympiády, hodlají díky prvnímu úspěchu navázat další soutěžící, kteří zvítězili v obvodním kole Olympiády z německého jazyka: v kategorii IIB (tercie a kvarty osmiletých gymnázií) je to Jane Scalabroni z tercie A a v kategorii IIIA (5.-7. ročník osmiletých gymnázií a odpovídající ročníky čtyřletých středních škol)  Markéta Pelantová ze septimy A. Oběma soutěžícím, které postupují do celopražského kola, držíme palce! Upřímně blahopřejeme též vítězce obvodního kola kategorie IB, Markétě Brejníkové z primy A. Další kola v této kategorii nejsou vypsána, ale pevně doufáme, že statečná primánka uspěje v příštích letech.

Eva Špačková

Galerie: