Společnost na ISSS

Téma: 

V pondělí 7. dubna se zástupci projektu Společnost na pozvání místopředsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky zúčastnili 17. ročníku konference ISSS, Internet ve státní správě a samosprávě.

V dopolední části žáci v přiděleném prezentačním stánku představovali Společnost návštěvníkům konference. Od jedenácté hodiny byl vítězný projekt soutěže Junior Erb představen Jankem Vlasákem místopředsedkyni EK a komisařce pro digitální agendu Neelie Kroes a ředitelce Mezinárodního visegrádského fondu Karle Wursterové. Následovala hodinová diskuze a slavnostní předání pamětních listů od komisařky Neelie Kroes. Od 13:00 žáky čekalo setkání s hejtmanem Kraje Vysočina Jiřím Běhounkem a místopředsedou Evropského parlamentu Oldřichem Vlasákem. Ti žákům předali pamětní list od Přemysla Sobotky, který se z pracovních důvodů nemohl nakonec konference zúčastnit.

Po náročném výkonu následoval zasloužený oběd a plni zážitků se žáci vraceli zpět z Hradce Králové do Prahy. Jedním z nich bylo darování produktů Společnosti politickým osobnostem. Sama komisařka Neelie Kroes přijala náhrdelník z dílny Kristýny Kocourkové. Největší úspěch však sklidili čokoládové pralinky Hajdulinky z cukrárny Báry Hajičové, které hejtman Kraje Vysočina rozdával při předávání pamětních listů.

Tisková zpráva z ISSS na: http://www.isss.cz/art.asp?id=933