Opera The Little Sweep

Téma: 

Chcete si zazpívat v opeře?

V úterý 8.6. v 19:00 zazní v sále Casa Gelmi, Korunní 30, Praha 2 nádherné dílo Benjamina Brittena - opera The Little Sweep. Můžete si v něm zazpívat i Vy!

Opera totiž obsahuje čtyři sbory, které jsou určeny publiku. Jsou napsány při vší své kráse tak jednoduše, že je možné je snadno nacvičit před začátkem samotné opery během několika minut. Kdo by se chtěl připravit lépe a s předstihem, stačí, aby si noty s texty stáhl zde, na stránkách Arcibiskupského gymnázia, který je hlavním pořadatelem této akce. Máte tak možnost se přímo podílet na premiéře tohoto díla v originální anglické verzi spolu se sedmi dětskými a čtyřmi dospělými sólisty a s komorním orchestrem o sedmi hráčích.

I kdybyste si zazpívat nechtěli, bude co poslouchat a na co se dívat - dospělé role provedou čerství absolventi Pražské Konzervatoře, kteří se věci věnují s nevšedním nadšením a temperamentem, dětské role ztvární přes své mládí ostřílení sólisté - členové ansámblů Pueri Gaudentes, Kühnova dětského sboru a Chorus Angelus, kteří vystupují v sálech jako Rudolfinum, či Národní a Vinohradské divadlo, koncertním mistrem orchestru je Viktor Mazáček, člen České filharmonie, nazkoušel a řídí Václav Polívka, kulisy zhotovili studenti Arcibiskupského gymnázia pod vedením ak.mal.Ivany Kafkové.

Václav Polívka

Plakát:



Kulisy: