Sportovní kurz septim 2008

Téma: 

V dnech 10. - 16. května jsme se zúčastnili tradičního sportovního kurzu septim.

Pobývali jsme v Dobronicích u Tábora, ve sportovním areálu Lékařské fakulty UK, který nám kromě útulných chatiček nabízel také baseballové, basketballové a volejbalové hřiště (včetně plážového volejbalu), dále tenisové kurty a pingpongové stoly. Ve volných chvílích jsme všeho hojně využívali.

Hlavním bodem programu byly dva celodenní výlety na kole pod vedením pana profesora Kopečného, paní profesorky Chloupkové a paní profesorky Synovcové, přičemž každý nabízel jinou trasu. Například návštěva elektrárny Temelín, kdy jsme ujeli asi 80 km svižným tempem, kochajíce se žlutou záplavou řepkových polí či výhledem na chladicí věže elektrárny. Paní profesorka Brožová s paní profesorkou Almerovou se ujaly pěších celodenních výletů do Tábora a Bechyně.

Mezi další povinné aktivity patřil orientační běh pod vedením profesorky Chloupkové, ve kterém se závodilo stejně tak jako v dvanáctiboji. Ten se skládal z 12 disciplín, jako třeba hod míčku na cíl, kop míče do brány, dvojtakt, skoky přes švihadlo, skok do dálky či šplhání po železné konstrukci basketbaloého koše na čas.

Zajímavá byla jízda zručnosti pana profesora Kopečného, při které jsme na kole objížděli ohniště, přejížděli po prkně, převáželi míček na lžíci či kličkovali mezi stromy apod.

Nakonec bych se ráda zmínila o výborných houskách, které jsme každé ráno dostávali do svých ešusů. Jejich neodmyslitelnou chuť budu mít dlouho spojenou s tímto kurzem.

Škoda jen, že nemůžeme absolvovat sportovní kurz každý rok. Byla to pro mě jedna z nejlepších akcí tohoto školního roku.

Za septimy A, B
Alžběta Bärtlová