Zažij zázrak na PQ - zázračné krychle 2.A a 6. B

10. 6. 2019 se vydala sekunda A s paní profesorkou Peterkovou a Matulovou na PQ-Pražské Quadriennale, kde až 80 zemí prezentuje svoji scénografii (vlastně celá divadelní či filmová scéna, nějaké pozadí či kulisy, ale i světla a zvuk).

Přivítala nás moc milá paní, která nám pověděla něco o PQ i o scénografii. Poté jsme se společně šli podívat na jednotlivé země, z kterých si každý vybral jednu, která se mu nejvíce líbila. Poté jsme si za pomoci fix, barevných lepenek, nůžek či šitíčka z papírového pytle vyrobili “masku”, oblékli si ještě bílý overal a šli se “stát součástí výstavy” té naší “oblíbené země”. Byla to celkem zábava, ale čas tak neuvěřitelně rychle letěl, že jsme se museli s paní rozloučit.

Poté jsme mohli jít domů, nebo ještě chvíli zůstat, popovídat si (anglicky) s lidmi prezentujícími nějakou zemi a něco zajímavého se dozvědět či si to celé v klidu sami projít.

Moc se mi to moc líbilo-nejen že jsem se ulili ze školy, ale i poznali něco ze zahraničí, zkusili experimentovat s papírovým pytlem a užili si krásný slunečný den.

 

Terezie Sklenářová, 2. A,

V úterý 11. 6. jsme se vydali na naší poslední exkurzi s výtvarkou a myslím, že byla nezapomenutelná.

Navštívili jsme tentokrát Pražské Quadriennale. Pokud vám to nic neříká, jde o akci konající se každé 4 roky na Výstavišti, kde zástupci z různých koutů světa prezentují svá díla z oblasti scénografie a divadelního prostoru. Můžete zde vidět nespočet performance, site specific art nebo konceptuálního umění.

I naše třída se zúčastnila soutěže Zažij zázrak. Vytvářeli jsme zázračné krychle, které byly vystaveny v rámci výstavy PQ dětem.

Kromě zajímavých exponátů jsme si sami mohli vyzkoušet performance pomocí workshopu. V kombinézách a maskách nám všem bylo hrozné vedro, ale zážitek to byl jistě neopakovatelný, jako vlastně celá exkurze. Strčit hlavu do písečné duny, přemístit se v okamžiku do lesa nebo soutěžit o krev panice už si asi nikdo z nás znovu nezkusíme.

Tak schválně, co se bude vystavovat za další 4 roky.

 

Julie Baboráková, 6. B

Galerie: