O akci Zásmuky 6.-7.2. 2016

Na tradiční akci LES & TROCHU NEBES se sice tentokrát sešlo více přátel školy než samotných studentů, nicméně i tak byl tento víkend nezapomenutelný.

Po menším průzkumu kláštera a usnesení se, kde že to budeme spát (v refektáři), jsme se hned pustili do práce, která nás čekala. Jedna parta se vydala zametat chodby před blízkou výstavou - tato skupina byla po hodině v prachu přesunuta do zahrady na sbírání shnilých jablek. Starší tahali těžké kameny a škrabali mech před kostelem a práce byla také v kuchyni. Dopoledne nám díky tomu uteklo celkem rychle a po obědě, který jsme jedli u ohně, jsme se vydali na výlet.

Tato procházka začala grotou u zámku přímo v Zásmukách, pokračovala kolem rybníka k tzv. Jelenímu tunelu a oborou dál kolem nádraží ke kapli V lipách. Poblíž byl dutý strom, na který jsme lezli (a někteří jedinci prolezli i vnitřkem). V lese pak došlo na hru Za 7 minut to bouchne a u mohutného barokního mostu jsme skákali přes potok Vavřinec.

Po tomto vydařeném výletě za námi do kláštera přijel pan farář z Poděbrad a za jeho přítomnosti jsme si povídali na téma spravedlnost (i když z původně myšleného rozhovoru se stala spíše diskuse mezi námi samými). Po večeři se hrála bezvadná schovka po celém klášteře – dvě patra chodeb a spousta místností. Nakonec jsme si pustili film Zelená míle, který byl hodně k tématu. V neděli jsme šli do kostela a po mši byl čas na hru Zlý opičák. Po obědě a úklidu jsme vyrazili zpět do Prahy – ovšem ani v autobuse jsme se nenudili : povedlo se nám totiž vylít zbytek zelňačky, kterou jsme měli k obědu, po celém autobuse.

Vendula Čuchalová

Galerie: