AG na OG

Téma: 

Kryptické? Pod šifrou se skrývá zpráva o účasti studentů AG na florbalovém turnaji O pohár ředitele gymnázia Open Gate, konaném tamtéž. Tedy v Babicích, i když nebyla úplně vyloučena varianta v Babici.

Turnaj byl určen studentům vyššího gymnázia, hráli Daniel Ort, Vojta Fingerland, Vašek Novák, Filip Pelant (8.B), Adam Šilar, Kryštof Kolomý, Michal Kubíček (8.A), Pepa Ibl (7.B), Dan Witzany, David Fiksa (6.B) a Prokop Šilhavý (7.A). Sjednoceni červenými triky sehráli pohledná, vyrovnaná utkání. Nejpovedenější bylo asi to s budoucím vítězem turnaje, gymnáziem Jihlava - to vyhráli, no a třeba s gymnáziem Jana Nerudy se jim pro změnu až tak nevedlo, kdyby se člověk chtěl zabývat čistě stavem skóre. Ono o to ale až tak nejde. Bylo na co se dívat, spousta pěkných akcí, ať už útočných či obranných, případně i brankářských zákroků. Nejdramatičtější asi Pepův gól v poslední vteřině zápasu... Velice elegantní.

Hrálo se systémem každý s každým, turnaje se zúčastnilo 7 družstev, gymnázia Jihlava, Jana Nerudy, Jaroslava Seiferta, Open Gate, střední škola Educa a Střední škola výpočetní techniky. Turnaj trval celý den, příležitosti k užívání si oblíbené hry tedy příjemně hodně. Dobrá byla i příležitost prozkoumat trochu prostředí známé internátní školy. Nezvykle uniformovaní hostitelé - holky v kostkatých, a la anglických sukních, kluci v košilích, kalhotách a rozumně vypadajících svetrech. Byli vstřícní a ochotní.

AG družstvo skončilo šesté, je zváno zase za rok, všem klukům díky za hezkou hru, nasazení, sportovní chování, reprezentaci školy a vůbec, Vojtovi F. kromě toho i za zorganizování všeho potřebného.
M. Moravcová