Zveme vás na virtuální Běh za Aničku

Téma: 

Akce je na podporu onkologicky nemocných dětí

Ve středu 14. října by oslavila šestnácté narozeniny. Studentka prestižního gymnázia Anička, která byla skvělou altistkou a chtěla se stát mimo jiné operní pěvkyní, ale loni zemřela na rakovinu čtyři dny před Štědrým dnem.

Pojišťovna VZP, a. s. (PVZP) ve spolupráci s PVZP Run Tour na její počest pořádá od 17. října do 1. listopadu virtuální charitativní Běh za Aničku. Výtěžek z vybraného startovného získají čtyři charitativní organizace, které dlouhodobě pomáhají dětským onkologickým pacientům.

Virtuální běžci se můžou registrovat online na www.run-tour.cz/virtualni-beh. Minimální startovné je 100 korun, horní hranice příspěvku není omezená. Všechny vybrané prostředky získají spolek Nové háro, Nadační fond Modrý hroch, Nadační fond dětské onkologie Krtek a Nadační fond Pink Bubble. Každý registrovaný běžec dostane diplom jako u skutečného závodu.

Anička byla až do jara 2018 zcela zdravá slečna s velkými životními plány. V květnu si začala stěžovat na bolest kyčle. V nemocnici jí zjistili tzv. Ewingův sarkom – kostní nádorové onemocnění. Statečně podstupovala chemoterapie, operace i ozařování, znovu se učila chodit, nicméně nádor se vrátil a chemoterapie již nezabírala. Anička se tak se svou rodinou po roce a půl těžkého boje rozloučila. Mnohé z jejích plánů zůstane už navždy neuskutečněným snem a mohlo by se zdát, že svůj boj prohrála. Ona nám však svou statečností a odhodláním se uzdravit a vrátit se zpátky do normálního života, zanechala důležitý odkaz. Anička je vítězem, a na nás teď je, abychom běželi na její počest a vyjádřili tím i podporu ostatním dětem, které momentálně s tímto zákeřným onemocněním bojují. Pojďte do toho s námi, má to smysl.

Anička až do konce věřila, že se uzdraví. Statečně bojovala a držela se hesla „Zůstaň šťastný, i když se ti dějí těžké věci“. Pro spolek Nové háro dokonce navrhla tričko „jsem holohlavá, ale jsem šťastná“.

Během za Aničku chceme dát vědět dětem, které momentálně procházejí léčbou, že v tom nejsou samy a podpořit je!

Galerie: 
Obrázek k článku Zveme vás na virtuální Běh za Aničku