Křižánky a (širší) okolí 6-8/5/2023

Milí přátelé kol a modré oblohy!

Po zdařilém loňském Rokycanském Podbrdí zamíříme letos na severovýchod a ve zvlněné krajině Českého ráje kolem Jičína se první den asi trochu zapotíme. Druhý den už budou kopce mírnější a na jednom lesnatém návrší navštívíme Křižánky z názvu akce – místo téměř neznámé, ale velmi silné. Poslední den už bude spíš odpočinkový, zajímavé podněty však chybět nebudou.

Celý podnik je připraven tak, aby ho zvládli i jen středně dobří cyklisté. Chrti počkají nebo si něco přidají, zajištěný nocleh pod střechou pomůže překonat únavu dne. Je ale třeba mít spolehlivé kolo s nosičem a brašnami k bezpečnému zabalení všech věcí. Večer se kuchtí a v pohodlí odpočívá, dá se však i něco podniknout – podle chuti a možností. Sestava na tyto podniky bývá komornější, ale znamenitá, o legraci a nevšední zážitky ještě nikdy nebyla nouze.

Takže je dosti důvodů se přidat a všechno si pěkně na vlastní kůži užít!

Odjezd: SO 6/5 8. 54 z Mas. n. vlakem Sp 1531 do Jičína, sraz do 8. 30 u vlaku

Návrat: PO 8/5 16. 37 Mas. n. (Os z Milovic), příp. kolem 18. hod. z Nymburka

Trasa s místy noclehů: Jičín – Valdštejnská lipová alej – pod Zebínem – vrch Tábor (jezírko, rozhledna, vodopád) – Rovensko p. Troskami (ZŠ); – zámek Humprecht – Sobotka – Křižánky (les s příběhem) – Dětenice (rytířské kolbiště u zámku) – Křinec (sokolovna); – rozhledna Romanka – Loučeň (mj. labyrintárium v parku) – Milovice (vlak); so­‑ne­‑po cca 30-50-40 km (dá se i krátit), hlavně silnice a cesty, jen občas terén

Noclehy: základní zázemí (škola, sokolovna), spacák+karimatka nutné

Vaření: malé vařiče, ešusy; vařit se bude ráno a večer (kuchyňka), obědy cestou podle situace

Jídlo a nákupy: spec. věci raději s sebou, běžné lze dokoupit v místech a cestou

S sebou: fungující kolo + náhr. duše+nářadí+osvětlení, přílba; spací výbava, věci k vaření; tenisky na přezutí do budov, rezervní oblečení (při event. promoknutí), pláštěnka (určitě!), baterka; osob. doklady (OP, průkazka zdrav. pojišťovny, leg. MHD+ISIC)

Přihlášky + záloha 200 Kč do ČT 4. 5. ve škole, příp. doplatek (? 400 Kč) až podle skut. výdajů; s sebou rezerva aspoň 500–1000 Kč (+platební karta?)

Dotazy, připomínky: AG – kabinet 410, tel. 776153793, lauschmann@arcig.cz

Na pěkné poježdění i na veselé lidičky se spolu s vámi těší Zdeněk Lauschmann

Galerie: 
Obrázek k článku Křižánky a (širší) okolí 6-8/5/2023