Průběžná zpráva z Anglie

Téma: 

Vybraní studenti z tercií, kvart a sext se v sobotu 4. 6. vydali dvěma autobusy do anglického hrabství nazývaného Srdce Anglie. V neděli brzy ráno jsme trajektem přepluli English Channel (Lamanšský průliv) a potěšili se pohledem na bílé doverské útesy v ranním slunci. Neděli jsme strávili v univerzitním městě Oxford prohlídkou slavných kolejí Christ Church a New College, návštěvou muzeí či procházkou po městě dle vlastního výběru a účastí na slavnostní letniční mši. Večer už studenti strávili v hostitelských rodinách ve Stratford-upon-Avon. 

V pondělí se studenti seznámili s lektory jazykové školy, která využívá prostory Warwick Trident College. Skupina starších studentů se dopoledne vydala na Kenilworth Castle, kde zpracovávali skupinový projekt na alžbětinskou dobu. Odpoledne se všichni vydali procházkou na prohlídku městečka Stratford-upon-Avon. Navštívili jsme Holy Trinity Church, kde je pohřben Shakespeare, a také jeho rodný hrázděný městský dům, a poté vesnický tudorovský dům jeho ženy v blízké vesničce Shottery. 

V úterý se starší studenti vydali do Coventry, aby si prohlédli a porovnali starou vybombardovanou a moderní katedrálu. Odpoledne studenti z autobusu 1 strávili na hradě Warwick Castle a studenti z autobusu 2 si dali cream tea ( čaj a bochánek scone s džemem a máslovou šlehačkou clotted cream) a pak navštívili zámek Blenheim Palace s nádhernými zahradami, rodiště Winstona Churchilla. Ve středu se starší studenti ráno prošli podél řeky, aby se podívali, jak vypadají turistické stezky a anglická zdymadla a pak je čekala komentovaná prohlídka divadla shakespearovské společnosti a zákulisí a dílen na výrobu kostýmů a rekvizit. Odpoledne si autobusy prohodili program z úterý.

Ve čtvrtek ráno se všichni studenti sbalili na celý den, protože nás dnes čekají megalitické památky a stopy po prvním osídlení Anglie, Stonehenge a Avebury.

V pátek se rozloučíme s rodinami a pojedeme do Londýna, kde si důkladně prohlédneme Natural History Museum a National Gallery. Čeká nás procházka po centru, jízda londýnským metrem, lodí po Temži a večer návrat na kontinent tunelem z Folkestone.

V sobotu kolem poledne se vrátíme do Prahy. Naši cestu můžete sledovat online, autobus 1 je oranžový a autobus 2 je zelený:

https://gps.lokatory.cz/cnt/mapV4MapCustom/showMap?h=63ec400b388eced954297ce974ae5977cf05ae08

 

K. Matulová

 

Galerie: 
Obrázek k článku Průběžná zpráva z Anglie
Obrázek k článku Průběžná zpráva z Anglie