Výměna Praha - Torrejón u Madridu letos podruhé!

V letošním školním roce se podruhé uskuteční výměnný pobyt se španělským gymnáziem Palas Atenea v Torrejónu de Ardoz u Madridu. Opět Vám tak nabízíme jedinečnou příležitost přivítat španělské studenty u nás, prožít s nimi týden v Praze a strávit poté týden ve španělských rodinách, na španělském gymnáziu a poznat Madrid a jeho okolí. Výměnný pobyt je skvělou příležitostí procvičit si španělštinu v reálném životě, poznat nové přátele a seznámit se s kulturou a životem ve Španělsku.

Výměnný pobyt je určen studentům kvart až septim, především španělštinářům a těm, kteří na výměně ve Španělsku loni nebyli.

Hlásit se však mohou i nešpanělštináři a také ti, kdo by si chtěli výměnu zopakovat!

Letos 15 míst!

KDY:

  1. Pobyt španělských studentů v Praze: 11. - 18. 3. 2016

  2. Pobyt českých studentů v Torrejónu: 7 dní mezi 1. - 11. 4. 2016 v závislosti na ceně letenek

V těchto dnech rodiny hostící španělské studenty musí zabezpečit:

ubytování pozvaného studenta, jeho vyzvednutí na letišti v den příletu a dopravu na letiště v den odletu (pokud nebude stanoveno jinak), celodenní stravování pro pozvaného studenta (počet obědů zahrnutých v programu bude upřesněn), dopravu studenta z domu na místo srazu (v Praze většinou AG) a zpět, víkendový program v rámci rodiny

Náklady na výše uvedené nejsou zahrnuty v celkové ceně výměny, hradí je hostitelská rodina.

PROGRAM:

V Praze: návštěva AG, procházky historickou Prahou, návštěva Pražského hradu, Vyšehradu, Staroměstské radnice, výlet na Karlštejn a prohlídka okolí. Program bude upřesněn a doplněn. Vašim návrhům jak program obohatit jsou dveře otevřené.

V Torrejónu: návštěva gymnázia Palas Atenea, prohlídka Torrejónu, návštěva Madridu a významných památek a muzeí, výlety po okolí Torrejónu a Madridu (v okolí se nacházejí významná města jako Toledo, Segovia a další). Program bude upřesněn hostitelskou stranou.

CENA: 10. 000 Kč

Celková cena zahrnuje: leteckou dopravu Praha-Madrid a zpět, vstupy do památek a muzeí v rámci programu v Praze a v Madridu, dopravu na exkurze a výlety v rámci programu, obědy mimo domov plánované programem, náklady na pedagogický doprovod.

V době návštěvy španělských studentů v Praze se počítá s účastí českých studentů na některých částech programu (bude upřesněno), cena tedy zahrnuje vstupy, dopravu a obědy (pokud budou mimo školní jídelnu) v ČR i pro české studenty.

INFORMACE:

S jakýmikoli dotazy se obracejte na organizátorku výměnného pobytu Jaroslavu Marešovou, mail: maresova@arcig.cz, kabinet 518.

POTVRZENÍ ÚČASTI:

V případě zájmu o účast vyplňte prosím přiloženou přihlášku a odevzdejte ji Jaroslavě Marešové osobně nebo ji oskenovanou zašlete mailem nejpozději do 18. listopadu 2015. Vaše přihlášení bude bráno jako závazné a budete dále kontaktováni.

Jaroslava Marešová

Galerie: 
Obrázek k článku Výměna Praha - Torrejón u Madridu letos podruhé!