Přednáška a diskuse o Izraelsko-palestinském konfliktu - středa 29. 11. od 14 hodin

Téma: 

Srdečně zveme  všechny učitele a studenty kvart, kvint, sext, septim a oktáv na přednášku a diskusi o Izraelsko-palestinském konfliktu, která se uskuteční  ve středu 29. listopadu od dvou hodin v učebně 109 a potrvá hodinu a půl. 

Přednášku pronese a diskusi povede Mgr. Lukáš Gjurič, který pracuje na Odboru Blízkého východu a severní Afriky (BVA) na Ministerstvu zahraničních věcí ČR. Vede zde malý tým specialistů pokrývajících vztahy České republiky s Libanonem, Sýrií, Irákem, Íránem a státy Perského zálivu. Odbor BVA shromažďuje informace a připravuje ministrovi zahraničí a dalším státním představitelům doporučení pro diplomatické aktivity vůči zemím Blízkého východu. Vedle toho také řídí a podporuje práci českých velvyslanectví v regionu.

Anotace přednášky 

Jak vznikl existenční zápas mezi Židy a Araby na území historické Palestiny, jak dospěl až k dnešním krvavým událostem na jihu Izraele a v Gaze - a proč je tak těžké najít jeho smírné řešení? Jak souvisí s dalšími problémy a konflikty na Blízkém východě? A jak se to všechno může vyvinout dál?

V případě zájmu se prosím přihlašte prostřednictvím tohoto formuláře. Přihlašovat se můžete do neděle 26. listopadu do 18:00. Kapacita přednášky je omezena, v případě většího zájmu, než je míst, bude rozhodovat pořadí přihlášených.

 

Galerie: 
Obrázek k článku Přednáška a diskuse o Izraelsko-palestinském konfliktu - středa 29. 11. od 14 hodin