Expedička Čertismok, sobota 23. 9. 2023

Milí přátelé čerstvého povětří!

K obvyklým podnikům školního podzimu se loni shodou okolností přiřadila mimořádná akce Kamenná expedička. Ta vyzněla znamenitě, a tak je tu pro letošní babí léto opět nabídka kratší výpravy s nutností občasné improvizace. Pohyb zarostlým terénem mimo značené cesty jistě nikoho nezaskočí, ale překonání říčky bez lávky už může být zajímavější, nemluvě o středověké odvodňovací štole, kterou zkusíme prolézt brzy po vystoupení z vlaku.

A ten podivný název? Inu – ten vypovídá o prestižní odměně (trvanlivé) spojené se třemi výzvami. Dvě budou krotké, třetí podle počasí možná trochu ostřejší až mírně brutální (malebné tůňky Bojovského potoka určitě někoho zlákají, vždyť bude skoro ještě léto:-), ne?) – k výzvám ještě viz Trasa. Jistěže si někde cestou opečeme něco k obědu a v nabídce bude i hříčka – tradiční (třeba KONĚ A JEZDCI) nebo nová (např. KILOŽROUTI).

Tak se nechte zlákat a můžete pozvat i přátele – akce je otevřená!

  • Odjezd: vlak 8.55 z hl. n. směr Dobříš (Braník 9.11), sraz ve vlaku (vpředu), jízdenka společná bude zajištěna až ze Zbraslavi do Klínce (9.41), ISIC+leg. MHD s sebou!
  • Návrat: 16.34 hl. nádr. (Braník 16.18), možná až 18.04 hl. n. (Braník 17.48)
  • Trasa: zast. Klínec – štola Čertovka (?PROLEZEŠ?) – Bojovský potok: ?brod + výzva Mokromil (?SMOČÍŠ SE?) – Tisová rokle (?NAJDEŠ SI TIS?) – Zlatokopecká vyhlídka – ?rybník Řeřicha – Bojov (vlak); celkem asi jen kolem 6 km, cesty i dost terénu
  • S sebou: dobré boty, vhodné oblečení (k mírnému umazání), pláštěnka, čepice, baterka, jídlo+pití (něco na opečení), kartička zdrav. pojišťovny; jízdné do 40 Kč

Přihlášky do ČT 21. 9. + účastnický příspěvek 20 Kč: kab. 410

Na nevšední podnik časného podzimu se spolu s vámi těší

13. 9. 2023 Zdeněk Lauschmann

Co se chystá dále:

  • přidaná akce Lounské sedmihoří 29. 9. – pěší krajinářská hřebenovka pro ty, kdo neodjíždějí
  • 21. Čtyřiadvacítka – tradiční výprava na 24 hodin – 21. 10.
  • VYZVĚDAČI – oblíbená hra na Starém Městě – 9. 12.
Galerie: 
Obrázek k článku Expedička Čertismok, sobota 23. 9. 2023