Čtyřiadvacítka Brdská, sobota 21. 10. 2017

Milí přátelé čerstvého povětří,

... podzim se hlásí chladem jasných rán ...,

ale to nás neodradí, naopak!

Tradiční čtyřiadvacetihodinový výlet si postupem let získal značnou oblibu, přestože má stále stejný rámec: kolem půlnoci vyrážíme, nad ránem zdřímneme, pak pojíme a popojdeme, večer zas někde chvilku odpočineme a s půlnocí se vrátíme do Prahy. Na první pohled trochu divoké, ale zvládají to i primáni. A pro jistotu jsou vždy vypsány také mírnější varianty – tzn. připojit se lze až ráno a návrat je možný již v podvečer – prostě podle chuti, počasí a okolností.

Letos budeme napřed vnímat zvuky i vůně noční Berounky, pak vysupíme lesem na vyhlídku nad řekou, na loukách zkusíme zahlédnout nějaké hvězdy a na lesním tábořišti ulehneme snad ještě před ranním kuropěním k zaslouženému odpočinku. Přes den se naše sestava obvykle trochu rozroste – to se bude hodit třeba na hříčky. Oběd by měl být u ohně a cestou navštívíme také dvě památná místa.

Ti nejvytrvalejší užijí v závěru i druhé noční putování zakončené v předpůlnočním vlaku domů.

DOPRAVA:

  • Tvrdý odjezd – SO 21/10 0.27 z hl.n. (Smíchov 0.35) do Radotína (0.43),
  • sraz 0.00 u pokladen na hl.n. nebo Smíchov 0.25 u pokladen, OPEN Card s sebou!
  • Měkčí odjezd – 9.00 od Smích.nádr. BUS 321 do „Jíloviště, hl.silnice“ (9.19), sraz do 8.50 na zastávce (opozdilci riskují – bývá fronta veliká!), OPEN Card s sebou!; od busu po červené (na Všenory) cca 1,5 km
  • Večerní návrat – hl.n. nejspíš 18.06 nebo 18.36 (vlakem od Berouna, staví na Smíchově)
  • Tvrdý návrat – hl.n. 23.36 (Smíchov 23.28) vlakem z Řevnic

Jízdné s OPEN Card dle trasy a počtu osob celkem kolem 50 Kč (tvrďáci méně :-)

TRASA: Radotín – podél Berounky – Kazín – Všenorská vyhlídka – Jíloviště (odpočinek nad ránem, kolem 9.45 připojení deňáků) – spolu dále po červené: Černolické skály (hříčka RODRIGO, brzký oběd /s ohněm se počítá/, býv. Černolická mohyla) – cestou hříčka KONĚ A JEZDCI – Babka (svačina, poblíž trampské pietní místo, kolem 16.30 odpojení deňáků /3,5km s kopce po modré do Řevnic/) – brdské Jezírko (večerní zastávka s ohněm) – Řevnice; celkem letos pouze cca 31 km (10 + 11 + 10), deňáci dokonce jen 16 km.

Troufněte si aspoň na jednu noční část – bývá to neobvyklé a krásné!

VÝBAVA: přecejen je třeba počítat s dost kilometry i v terénu (mj. dobré boty + náplasti), zčásti za tmy (spolehlivá baterka + náhr.baterie), možná v chladu a v dešti (pláštěnka či pončo povinné!); pro ranní odpočinek nutný vlastní spacák a karimatka; doporučeny náhradní ponožky (+rukavice, čepice); mapa KČT č.36 + 38; OPEN Card, penízky (viz výše + rezerva); jídlo + pití všechno s sebou (mj.něco k opečení), ešus+malý vařič dobrý na ráno i večer (čaj, polévka)

DOTAZY: 251811478 večer, 776153793 (také během akce), 211.cz@centrum.cz

Účastnický příspěvek 20 Kč/os spolu s přihláškou do ČT 19/10 v kab. 410, hosté až na srazu

Na krotkou podzimní divočinku se spolu s vámi těší

1. 10. 2017 Zdeněk Lauschmann

 

Příloha: 
Galerie: