Talent AG 2008

Téma: 

V úterý 3. 6. jsme měli na každoroční přehlídce v kapli školy příležitost slyšet nadané studenty, kteří se vedle studia ve svém volnu věnují hudbě.
A kdo bude mít doma putovní pohár tentokrát? Dozvíte se dále...

Mnohé výkony byly opravdu na vysoké úrovni. Zazněly skladby v širokém rozpětí od muzikálových písní po vážnou hudbu, od barokních kusů až k Bériotovu houslovému koncertu, Bohuslavu Martinů, Sergeji Rachmaninovi či Otakaru Zichovi.

Z mladších studentů vystopili:
Hedvika Divišová, Anežka Horová a Helena Bělská se zpěvem, na klavír hrály Zuzana Jedličková a Barbora Cejpová, v duu Aničky Hustedová a Rosická.
V druhé kategorii jsme slyšeli širší spektrum nástrojů, chtěli bychom ocenit skvělou souhru dua Anežka Fojtíková (flétna) a Ondřej Bernovský (klavír). Dále vystoupily Marie Kopecká, Eva Orossová, Anička Stehlíková, Jan Pěruška, Veronika Landkammerová a Prokop Stralczynský.

Potěšila nás i schopnost vzájemné spolupráce v komorní hře či doprovodech.
Oceňujeme také studenty, kteří se vracejí, třebas byli již dříve oceněni, svědčí to o jejich lásce k hudbě, stálé práci a vytrvalosti.
Je skvělé mít i kultivované posluchače, kteří si dovedou vážit práce spolužáků a jejich odvahy vystoupit.

Vyhlášení Talenta AG 2008 a předání pohárů pro každou kategorii proběhne ve středu 11.6. o hlavní přestávce ve vestibulu školy.

Děkujeme všem za jejich práci a nadšení, i těm, kdo přišli pomoci s doprovody, i tajemnému sponzorovi :), a těšíme se na další ročník,

Jana Soldánová, Marie Kroftová

DODATEK ze středečního vyhlášení:

Talentem AG 2008 v první kategorii je Barbora Cejpová (klavír)
Talentem AG 2008 ve druhé kategorii je Prokop Straczynský (violoncello)


Kdo chcete slyšet, jak hrají (a nejen oni), neleňte a přijďte na Akademii:
18. 6. v kapi AG od 18.00.
Jste srdečně zváni.

Příbuzné články k tématu: