„Dojč“ zkrátka nespí

Téma: 

Sotva jste si aspoň někteří z vás v nové školní ročence přečetli, že „dojč“ (Deutsch:-) na naší škole o sobě dává vědět a nezahálí, tak přichází další pořádně přesvědčující důkaz:

Naše studentka Šárka Dusová ze 7.B postoupila po několika kolech v debatování mládeže v německém jazyce (Jugend debattiert ) až do finále celorepublikového kola, které proběhlo 1. června 2022. Už to samo o sobě je obrovský úspěch. Hned následující den 2. června ji čekalo další debatování na složité politické téma („Sollen in der Europäischen Union die nationalen Staatsangehörigkeiten durch eine europäische Staatsangehörigkeit ersetzt werden?“), které mělo rozhodnout o umístění jednotlivých debatantů ve finále. Šárka porotu velmi zaujala a její 2. místo je úžasné!!! Spolu se studentkou (mimochodem z bilingvního gymnázia, která obsadila 1. místo), budou reprezentovat v září naši republiku v Jugend debattiert v mezinárodnímkole v Budapešti.

Šárko, blahopřejeme, děkujeme za velmi úspěšnou reprezentaci školy a přejeme mnoho úspěchů a krásných zážitků v Maďarsku, a to nejen při debatování!

Dagmar Křivková a Jana Ginzelová

Galerie: 
Obrázek k článku „Dojč“ zkrátka nespí