Debatní klub se nám rozjíždí!

Po úspěšném náboru hromádky lidí jsme společně nová i stará generace našeho debatního klubu o posledním zářijovém víkendu absolvovali oficiální debatní školení. 

V pátek 24.9. jsme se natěšeni vydali vstříc novému dobrodružství na Open Gate, kde se školení odehrálo. Zde jsme se konečně setkali živě s naším trenérem a poznali mnoho dalších nováčků, jako jsme byli my, a oficiálně tak vstoupili do světa Asociace debatních klubů. Bylo inspirativní potkat lidi, kteří se rozhodli také vylepšit své kritické myšlení, povedlo se nám i  najít si spřátelené debatéry. Areál Open Gateu nás také ohromil svou velikostí, dokonce někteří z nás dostali soukromou prohlídku (díky Pepo), ale dokázal také překvapit ještě netradičnějším zvoněním, než na které jsme na Arcibiskupském gymnáziu zvyklí. 

V sobotu jsme se nabyli spoustu teoretických poznatků o debatě ve formě Karla Poppera, které jsme pak mohli rovnou začít zdokonalovat v praxi při dvou cvičných debatách. V neděli nakonec bohužel přišla rozlučka s debatéry i školením, ale naše snažení budeme vždy moci prokázat certifikátem. Zjistili jsme, jak zajímavé debatování je, pro starší generaci zejména poprvé naživo, a dodalo nám to odvahy i na příští turnaje. Vzhůru na ně!

Jak je znát, tvoříme spolu partu, která si užívá strukturované diskuze na nejrůznější témata, například o dostupnosti odborné literatury nebo soutěžení Čech a Moravy o titul toho nejlepšího. Jestli vás debatování zaujalo, přidejte se k nám! Rádi vás přivítáme na nějakém ze setkání, která budou probíhat každou středu. Nebojte se odvážit ;)  

Za debatní klub Kamila Bejšovcová

Galerie: 
Obrázek k článku Debatní klub se nám rozjíždí!
Obrázek k článku Debatní klub se nám rozjíždí!