Koncert duchovní hudby

Ve dnech 31.5. a 1.6.2019 se uskuteční třetí ročník celostátní přehlídky základních uměleckých škol ZUŠ Open. Řada studentů Arcibiskupského gymnázia vystoupí v roli reprezentantů základních uměleckých škol v rámci jeho programu.

Pod křídly Pražského jara v Praze ZUŠ Open odstartuje v pátek 31. května.Představí talentované stipendisty programu MenART, který nadaným žákům základních uměleckých škol z celé ČR a jejich pedagogům umožňuje spolupráci s předními českými umělci. Program zve na hudební putování sály Anežského kláštera.

Na Den dětí, 1.6.2019, spojí své síly ZUŠ z Prahy i dalších regionů při koncertu duchovní hudby v překrásných prostorách Břevnovského kláštera. Zazní například duchovní díla G. F. Händela, A. Dvořáka, J. S. Bacha, P. Jurkoviče či W. A. Mozarta. V hlavním městě vyvrcholí ZUŠ Open oslavou Dne dětí v sobotu opět v krásných prostorách Valdštejnské zahrady Senátu Parlamentu ČR, kde se představí ty nejúspěšnější hudební soubory, sbory, taneční i divadelní skupiny ze všech krajů České republiky. Rekordních 850 malých účinkujících zve v Praze na nabitý celodenní program plný hudebních i tanečních vystoupení, workshopů i tvůrčích dílen pro děti. Celý den zakončí slavnostní koncert pod patronací Alice Nellis, na kterém vystoupí společně dětské sbory z celé ČR.

Celý program naleznete na www.zusopen.cz

 

MgA. Irena Pohl Houkalová

Galerie: