ČTYŘIADVACÍTKA Fabiánovská Sobota 21.9. 2019

Milí přátelé čerstvého povětří,

loňská Čtyřiadvacítka se tvářila jako asi poslední. Možná to ale bylo jen zdání? – to se ukáže letos do 11. září ...

Pokud se zájemců sejde dostatek, tak opět kolem půlnoci vyrazíme, nad ránem zdřímneme, pak pojíme a popojdeme, kolem oběda bývá oheň a nějaká hříčka, večer zas někde chvilku odpočineme a s půlnocí se vrátíme do Prahy. Na první pohled trochu divoké, ale zvládá se to. A pro jistotu jsou vždy vypsány také mírnější varianty – tzn. připojit se lze až ráno a návrat je možný již v podvečer – prostě podle chuti, počasí a okolností.

Letos budeme nejprve znenáhla stoupat od Hořovic do podhůří Brd. Při pěkném počasí nás budou provázet kromě hvězd i nějaké planety. Po překonání jednoho nižšího hřebínku sestoupíme do údolí a na téměř idylické železniční zastávce ulehneme ještě před ranním kuropěním k zaslouženému odpočinku. Přes den se naše sestava obvykle trochu rozroste o mladší či méně otrlé účastníky. Dopoledne budeme stoupat směrem k vrchu Písek a možná nás zláká vrcholový radar Řízení letového provozu. Určitě však navštívíme bájné sídlo brdského ducha Fabiána na Velké Babě, vyzkoušíme si jeho postel a sehrajeme hříčku s Fabiánem v hlavní roli.

Ti nejvytrvalejší pak ještě užijí delší odpočinek u lesního rybníka (bude čas i na voňavý čaj) a naše pozdně večerní putování skončí v poslední noční podbrdské lokálce ku Praze.

DOPRAVA: Tvrdý odjezd – PÁ 20/9 vlakem 23.39 z hl.n. (Smíchov 23.46) do Hořovic (0.32),

sraz 23.30 u vlaku R750 , leg.MHD s sebou! (i do vlaku)

Měkčí odjezd – SO 21/9 vlakem R772 v 8.15 z hl.n. (Smíchov 8.22) do Zdic (přestup) a Rejkovic (9.26),

sraz do 8.00 u pokladen (bývá fronta!), leg.MHD s sebou! (i na zpáteční vlak)

Návrat – vlakem od Berouna: měkčí – Smíchov 19.05, hl.n. 19.12, tvrdý návrat – Smíchov 23.35, hl.n. 23.42

Jízdné s leg.MHD dle trasy celkem do 100 Kč

TRASA: Hořovice – Rpety – vrch Ostrý – Rejkovice, žel.zast. (odpočinek nad ránem, kolem 9.30 připojení deňáků) – spolu vzhůru – vrch Písek (?radar) – Velká Baba 615 m/m (dílčí výhled) – skála Fabiánova postel (hříčka) – údolí Chumavy (oběd /s ohněm se počítá/) – pramen Brdlavka – Zátor (odpojení deňáků: 3,5 km do Hostomic) – rybník Loužek (večerní zastávka s ohněm, odpočinek) – Osov, vlak; celkem letos pouze cca 27 km (9+11+7), deňáci asi 14 km

Troufněte si aspoň na jednu noční část – bývá to nevšední a krásné!

VÝBAVA: přecejen je třeba počítat s dost kilometry i v terénu (mj.dobré boty+náplasti), zčásti za tmy (spolehlivá baterka+náhr.baterie), možná v chladu a v dešti (pláštěnka či pončo povinné!); pro ranní odpočinek nutný vlastní spacák a karimatka; doporučeny náhradní ponožky (+rukavice, čepice); mapa KČT č.38; leg.MHD, penízky (viz výše + rezerva); jídlo všechno + dost pití s sebou (mj.něco k opečení), ešus+malý vařič dobrý na ráno i večer (čaj, polévka ij.)

DOTAZY: 776 153 793 (také během akce), 211.cz@centrum.cz

Účastnický příspěvek 20 Kč/os+přihláška do ST 11/9 – kab. 410, hosté mail či telefon

Na poslední letní krotkou divočinku se spolu s vámi těší

 

5.9. 2019

Zdeněk Lauschmann

Galerie: 
Obrázek k článku ČTYŘIADVACÍTKA Fabiánovská Sobota 21.9. 2019