Společňák 2018 se blíží...

Představte si, že kolem roku 1920 kráčíte newyorským bulvárem (ano, zní to dost bláznivě ale vydržte, brzy to začne dávat smysl, slibujeme!) a na zemi najdete obálku nadepsanou iniciálami JG. Rozbalíte ji a uvnitř najdete pozvánku:

“ Have your friends deemed you a bluenose ( = a boring person) ? When's the last time you've taken some wooden nickels ( = done something silly or fun)? Can't remember? Well,now is your chance to hop on the trolley ( = to get it right) for all the finest bearcats ( = attractive women), tomatoes ( = girls) and gents ( = gentlemen) will be in attendance! Show you're the real Oliver Twist ( = a good dancer) of the dance floor of this unforgettable sockdollager (= big party)! Don't get your hopes up for any giggle water ( = alcohol) though, no need to be ossified ( = blackout drunk) to have fun!

And where do you ask? You really don't know your onions (= you have no idea what's going on) do you? Well, since you haven't heard, Mr Gatsby is throwing a rub ( = college/high school party) at his mansion! ”

 

Měli jste do této chvíle pocit, že angličtinu zvládáte ale teď nevíte, která bije? Není čemu se divit, jde o slang jazzového věku. Pokud rozumět chcete, máme pro Vás řešení: přijďte na náš společenský večer! Nebo tedy, ne úplně náš, ale večírek velkého Jaye Gatsbyho, který si Vás i Vaše blízké tímto dovoluje pozvat na večer plný živé hudby, dobrého jídla a (nejen) taneční zábavy.Kromě dobového slangu se setkáte s prominentními dámami a pány společnosti a možná se Vám poštěstí i spatřit záhadného hostitele….

Ale teď už vážně!

Přijďte v pátek 9.11. 2018 do KD Ládví, začínáme v 19:00!

 

Těší se na Vás,

Váš Jay Gatsby (a septimáni)

Jane Scalabroni, 7.A

Galerie: