Lyžařský výcvikový kurz sekund

Téma: 

Od 14. 1. do 21. 1. jely obě sekundy na lyžařský výcvik. Jeli jsme na chatu Studenov, na níž jsme šli od autobusu 2,5 km strmě do kopce. Na chatě nás přivítali chutným obědem. Odpoledne nás rozdělili do skupin podle způsobu lyžování. Celý druhý den jsme sjezdovali. Oproti minulým ročníkům jsme měli dost sněhu. Po celý týden jsme lyžovali, měli jsme dva celodenní výlety a týden jsme zakončili diskotékou. Při odjezdu nám nastaly mírné komplikace. Chcípla rolba! 11 dětí a 3 dospělí zůstali o hodinu déle v teple na horské chatě, zbytek musel mrznout dole u autobusu, ale i tak jsme si to všichni docela užili. Děkujeme našim instruktorům a možná i profesorům.

Napsaly zrůdičky, které skejsly v chalupě.

Petr Tomášek (Přepsáno jen s minimální cenzurou)

„Lyžák byl peckovej, protože jsem seděl doma,“ říká nám žák II.A Antonín Šuba. Z toho lze vidět, že kurz se všem líbil, dokonce i těm, kteří tam nebyli.
Ale teď vážně. Byli jsme rozděleni do pěti družstev, každé mělo svého profesora/ instruktora. Celý jeden den jsme věnovali výletu na běžkách, jiný jsme zase zasvětili ježdění na Lysé hoře. Myslím si, že se „lyžák“ všem líbil (nebylo ani moc zranění). Měli jsme neobyčejně skvělé sněhové a klimatické pdmínky. Jen odjezd domů se trochu protáhl, rolbě, která vezla zavazadla, došla baterie, tudíž se musela vyměnit. Tím jsme nabrali jedenapůlhodinové zpoždění, ale myslím, že to nebyl až takový problém. Sjezdování i běžkování jsme si užívali jak to šlo, a co teprve čas strávený na pokojích! Samozřejmě profesorům a instruktorům patří naše velké díky!:-) (Kuchařům taky!!!:-D)

Vít Frei, II. A

Galerie: