Výstava: POKOJE

V úterý 15. listopadu jsme v rámci výuky výtvarné výchovy navštívily výstavu POKOJE na Malé Straně. Výstava se rozkládala na třech patrech.

Nacházelo se zde přes čtyřicet různorodých pokojů, které byly vytvořeny studenty z uměleckých škol a mladými architekty z celé České republiky. Jednalo se o instalace, které studenti vytvořili pro tento konkrétní prostor (tzv. Site – specific)

Nejvíce nás zaujal pokoj s názvem Věštírna. Působil tajemným a zahaleným dojmem, zejména díky tlumenému osvětlení a zvláštnímu aroma vonných svíček. Uprostřed místnosti se tyčil útulný stan, ve kterém přebývaly mladé a ochotné tvůrkyně. Kolem stanu se nacházely různé 'atrakce', které měly co do činění s určováním lidského osudu, ať už hodem kostkou nebo roztočením kola. Někteří si mohli dokonce odnést na památku originální suvenýr – amulet.

Další pokoj byl obalen bublinkovou fólií určenou na vybití stresu, což využilo mnoho našich spolužáků. Akčnější osoby na druhou stranu využily závodní tříkolkovou dráhu o patro níže.

Třešničkou na dortu byl závěrečný pokoj s automatem na jedlý papír, jenž zevnitř obsluhovala příjemná studentka, se kterou jsme si i pokecaly.

Celkově se nám výstava velmi moc líbila, zejména díky interaktivitě a originalitě nápadů.


 

Marie Boráková a Barbora Šindelářová, kvinta B

P.S. Skvělý nápad byl též překlopený pokoj, kde vše bylo nainstalováno a otočeno o 90 stupňů.

Galerie: