Výlet na Pleš 18.1.2014

...jak z mlhy přišla, tak se v ní zase ztratila ...
Výlet na Pleš 18.1.2014

Původně jsme měli jet na běžky do Jizerských hor, ale protože nebyl sníh, jeli jsme do krásného zeleného lesa kousek za Prahou.

Počasí bylo spíše podzimní nebo jarní, než zimní. Bylo mokro a všude byla mlha. Myslím si ale, že to nikomu nevadilo.

Vlakem jsme dojeli do Bojanovic, kde jsme výlet zahájili. Bylo nás celkem deset. Čekalo nás napřed mírné stoupání na hřeben. Potom jsme šli po neznačené cestě (což původně nebylo v plánu) a zahráli jsme si hru Za sedm minut to bouchne! . Moc nás to bavilo.

Brzy nato nastal čas oběda, a tak jsme si našli vhodné místo pro přestávku. Nasbírali jsme klacíky a březovou kůru a pan prof. Lauschmann rozdělal oheň. Opékali jsme si buřty a oheň nás pěkně hřál.

Asi po hodině jsme se vydali dále - vzhůru na vrch Pleš. Cestou jsme přišli k pomníku sv. Václava, jehož obraz jsme zprvu vůbec neviděli, protože byl vytesaný na druhé straně kamene. Nahoře na Pleši jsme udělali hromadnou fotku. Pak jsme sestupovali podle azimutu z kopce dolů směrem k dalšímu pomníku a k sanatoriu pod Pleší.

Potkali jsme jezdkyni na koni, která tak jak z mlhy přišla, tak se v ní zase ztratila. Následoval poslední úsek cesty k vlakové stanici v Mníšku pod Brdy. Ve vlaku nebyla žádná nuda, protože jsme hráli zajímavé hry. Všem se nám to moc líbilo!

Magdalena Slováková, 1a