Pojďme na mši ve francouzštině!

Pojďme na mši ve francouzštině!
Francouzská komunita v Praze má i své mše v kostele sv. Josefa, v Josefské ulici 4, na Malé Straně v neděli v 11 hodin.

Participons à la messe en français avec la Communauté Catholique Francophone de Prague.
qui célèbre la messe le dimanche à 11h à l’Eglise St Joseph dans Mala Strana (Josefska 4, Prague 1)

Na mši svatou je potřeba přijít včas nebo raději s předstihem ve vhodném oblečení. Francouzi si na své mše potrpí a podle toho se také oblékají. Kostel pravidelně navštěvuje madame Elisabeth de Lobkowicz a další frankofonní rodiny šlechtického původu, rodiny ambasadorů a dalších důležitých osob nejen francouzského původu.

Technické informace: Kostel je kousek od stanice tramvaje Malostranské náměstí. Ještě před tunelem se dáte doprava do Josefské ulice. Kostel má předzahrádku a jeho průčelí není v rovině s ostatními domy a tak není ihned viditelný.

Na lavicích jsou připraveny červené zpěvníky ve francouzštině. První část (oranžové listy) slouží jako misál, kde jsou rozepsány všechny modlitby a odpovědi, abyste se mohli plně zapojit.

Kostel je malý, vchod je přímo proti oltáři a pozdní příchozí jsou velmi nápadní. Je dobré si najít místo v lavici a nezůstávat u vchodu.

Noví návštěvníci jsou ihned zpozorováni a mile přijati.

Pokoj Kristův se říká: La paix du Christe.

V současnosti také shánějí někoho, kdo by mohl pomáhat se zpěvem na nedělní mši svaté. Více informací o aktivitách farnosti naleznete na http://www.rc.net/czech/prague/stjoseph/activites.html

Pro zájemce je sraz přímo u zastávky tramvaje Malostranské náměstí (směr Pražský hrad) v 10.45 nebo přijďte přímo do kostela v neděli 21. 9. 2014.

Případné dotazy můžete směřovat na M. Kolářovou (kabinet 308)

Magdaléna Kolářová

Příloha: 
Galerie: