DIVADLO - 4. 3. ve 14 00 opět Malé ženy

Téma: 

17. 12. jsme vás poprvé pozvali do rodiny Marchových. Teď nás čeká první repríza - a současně chceme poprosit, abyste nám drželi palce 19. 3., kdy se zúčastníme obvodního kola Pražské dětské scény.

17. 12. náš malý divadelní soubor, složený ze studentů kvarty a tercie, celkem TŘIKRÁT odehrál dramatizaci stále oblíbeného románu M. Alcottové: Malé ženy.

Představení vznikalo rok a půl a máme z něho radost. Zajímavý byl způsob, jak jsme jednotlivé části textu a následně hry dávali dohromady. Nejdříve si jednotlivé aktérky rozebraly kapitoly, které jsou pro vývoj postav a celého děje důležité či zajímavé. Rozepsaly jednotlivé dialogy, ty jsem v průběhu zkoušení asi třikrát přepisovala. Mezitím vznikaly scény improvizované, které v knize nenajdete - některé nás napadly okamžitě, jiné jsme dlouho pilovali a hledali dvě tři slova, jež by scénu vtipně zakončila.

Několikrát jsme v průběhu zkoušení museli přeobsadit role, jednu postavu jsme dokonce škrtli. Nejstrašnější byl prosinec - když se mnou Klára a Kristýna bloudily v dešti po Holešovické tržnici a hledaly čtvery stejné šaty, asi mě moc rády neměly. V závěru zkoušení nám vytrhla trn z paty Maruška Zocherová hrou na klavír a Terezka Tučková péčí o rekvizity. Ondřej Suchánek z 8. A výborně svítil. A studenti AG, učitelé i rodiče byli na všech třech premiérách skvělí diváci.

Přijďte se na nás podívat 4. 3. ve 14 00 do knihovny AG.
Nebo nás přijďte podpořit 19. 3. v 15 00 do Karlínského Spektra (Dům dětí a mládeže hlavního města Prahy, Karlínské nám. 7).


Hrají:
Anna Lacinová - Jo
Klára Metge - Meg
Kristýna Kocourková - Beth
Kristýna Hálová - Amy
Kateřina Kuncová- Maminka
Oliver Adámek- Laurie
Tereza Tučková- menší role, rekvizity

Hudba: Marie Zocherová

Dramatizace a režie: kolektiv + Veronika Valíková

Pro arcig napsala V. Valíková


Plakát:


Kliknutím na plakát získáte větší verzi v pdf.