Víkend s BIO kroužkem 10-12.5. 2013

Téma: 

Vše to začalo v Praze na Hlavním nádraží. Rychlík měl zpoždění asi 1 hodinu. Poté jsme vyrazili do Velemína v Českém středohoří. Po příjezdu nás čekalo překvapení. Osobák odjel bez nás a tak jsme museli jet autobusem. Po dosažení cíle (Velemín) jsme se uchýlili do přírodovědné stanice.

DEN PRVNÍ (sobota):
Šli jsme na Lovoš, kterýžto je jeden z mnoha kopců (vypreparovaných sopuchů) v Českém středohoří, které vzniklo v třetihorách. Cestou jsme sbírali různé druhy hmyzu např. kovaříka, klikoroha, slunéčko sedmitečné, ploštci klopušku... a také CHROBÁKY.

Také jsme viděli a slyšeli mnoho ptáků např. špačka, drozda, zvonka, ťuhýka, strnada,... a také VRABCE.

Na zpáteční cestě z Lovoše ukázkově pršelo (hezky nám čvachtalo v botách). Večer jsme po skupinkách referovali o tom, co jsme viděli. Vše jsme rozdělili do čtyř kategorií: bezobratlí, obratlovci, botanika a geologie.

DEN DRUHÝ (neděle):
Tento den jsme šli na Paškapole, kde jsme pomocí kladívek vytloukali ze skály augity...a také AMFIBOLY. Tento den (kdo by to byl řekl) byl také poslední.Všem se nám to velmi líbilo.

Za účastníky (Zdeněk a Noemi Kotrlí, Jonáš a Anežka Chvojkovi, Tomáš Buriánek, Matouš Nermut, Matěj Dědek, Daniela Forwardová, Lukáš Baštýř, Petr Janšta a Vanda Janštová) sepsal Lukáš B.


belasek rerichovy.jpg

botanizovani u devetsilu.jpg

demonstrace belaska.jpg

kacenka....jpg

klikoroh.jpg

Milesovka z Lovose.jpg

pod Lovosem na vyvrelych horninach.jpg

prezentace 1.jpg

prezentace 2.jpg

prezentace 3.jpg

sber u zidky.jpg

tvorime plakaty.jpg