ROK 2012 - JUBILEJNÍ ROK AG - pozvánka na koncert

Téma: 


SPIRITVS VBI VVLT SPIRAT

  • 20. ŠKOLNÍ ROK obnoveného Arcibiskupského gymnázia
  • 100. ŠKOLNÍ ROK od založení Arcibiskupského gymnázia v Bubenči, na jehož tradici současné AG volně navazuje.


Vážení přátelé Arcibiskupského gymnázia,
s radostí Vás zveme, abyste se spolu s námi zúčastnili oslav naší školy, spjatých s jubilejním rokem 2012. Připravujeme dva hlavní dny oslav.

1. DEN OSLAV - pátek 8. června 2012
Veselý a zároveň slavnostní průvod naší školy se vydá ze Strahova směrem k Hradčanům (přibližně 9.30 - 10.30).
V katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha bude pan kardinál D. Duka sloužit slavnou mši svatou a z jeho ruky a za účasti dalších hostí převezmou čerství absolventi svá maturitní vysvědčení (11.00 - 12.30).
Na odpolední setkání v budově Arcibiskupského gymnázia zveme všechny učitele, bývalé učitele i absolventy školy (15.00 - 18.00).

2. DEN OSLAV - pátek 7. prosince 2012
U příležitosti obou výše uvedených výročí se v koncertním sále FOK v kostele sv. Šimona a Judy (Dušní ulice, Praha 1) uskuteční slavnostní koncert, během něhož zazní Gloria A. Vivaldiho, výběr z oratoria Messiah G. F. Händela, výběr z kantáty 147 J. S. Bacha a Te Deum W. A. Mozarta v podání sólistů, sboru a orchestru Arcibiskupského gymnázia pod vedením Igora Angelova. V průběhu koncertu požehná generální vikář Michael Slavík, Th.D., novému CD A. Vivaldi: Gloria, které v letošním roce nahráli studenti AG.
Začátek koncertu je v 19:00 hod.

Vstupenky lze zakupovat ve vrátnici školy v pondělí až pátek od 7:00 do 18:00. Plné vstupné činí 200 Kč (v předprodeji 180 Kč), snížené vstupné (pro děti, studenty a seniory) je 80 Kč (v předprodeji 60 Kč).

V upomínku na letošní jubilejní rok AG jsme pro Vás připravili výroční almanach a další předměty, jako např. trička, placky a deštníky s logem školy, které je rovněž možno zakoupit ve vrátnici školy.


Na shledanou v pátek!

Za současné učitele AG
Richard Mašek, ředitel


Pozvánka na koncert:


Pro tiskovou verzi v pdf klikněte na obrázek