Zpráva z 10. výletu s tombolou

24/1/2009 Pět věží nad Kejnou
Jubilejní 10. tombolový výlet (přeložený z 10.1.) byl sice skoupý na sníh, ale přesto přinesl typickou zimní radovánku v podobě lední revue na zamrzlém potoce Kejná. Několik metrů šikmé a hrbolaté plochy stačilo na mnoho a mnoho jízd v různých pozicích, a co se nestihlo zkusit ráno, to se vyzkoušelo odpoledne při návratu.

Údolí Kejné vůbec bylo asi nejzajímavější částí trasy - už svou divokostí a skalami, mohutným ledopádem i závěrem s žebříky. Už ve vlaku byly uzavírány sázky na počet vykoupání (=aspoň po kotníky ve vodě): při účasti 24 osob padly odhady od 1 do 17, a těm sýčkům nikdo nevěřil (přece nejsme taková nemehla?!). Leč skutečnost byla krutá a i přísný úředně uznaný počet skončil na 15. ( Jedna nešťastnice z řad mladších hostí se dokonce v Kejné nechtěně opravdu vykoupala skoro celá! Teplota vody 2°C, vzduch 3°C. Naštěstí se pak dalo dohromady dost náhradního oblečení, aby dotyčná mohla jít dál.)

U rozcestí Šraňk na hřebeni Brd se pak rozhořel obědový oheň a proběhla TOMBOLA. Zvláštní prémii získaly dárky NEJDESÍTKOVĚJŠÍ (baterka na 10minut svícení) a NEJSLADŠÍ (nejsladší je spánek), ale i ostatní dárečky byly nápadité. Hlavní hra PĚT VĚŽÍ na blízkém návrší skončila vítězstvím Modré říše a byla by snesla ještě 2.kolo, aby se uplatnily strategické zkušenosti. Zpáteční cesta terénem však žádala časovou rezervu, a tak si necháme Pět věží ještě na jindy, také až bude více hráčů a bude moci být větší území se třemi říšemi.

Tombolový výlet je i po desáté úspěšně za námi, snad si ho všichni užili a budou mít hezké vzpomínky!

Zdeněk Lauschmann

Zimní táboření bude tentokrát až 6-8/3/2009, a to v Rychlebských horách. Ve výšce kolem 1100 m n.m. snad bude sníh a vše, co k zimě patří.