Expedice Trojhora 1. - 2. 6. 2019

V sobotu ráno prvního června jsme se sešli na nádraží – 12 studentů ze čtyř různých tříd + 3 dospělí (dva odjeli v sobotu večer). Nejdříve jsme vlakem dojeli do stanice poblíž Ploskovic, odkud jsme se už pěšky vydali směrem k Trojhoře. Šli jsme přes Ploskovice, kde jsme viděli krásný zámek a v parku pávy, a pak různě i terénem. Ve Vinném jsme načerpali vodu a za vsí u Trojhorského potoka jsme si vyhlédli místa k postavení stanů.

Po obědě jsme schovali batohy a jen s malými batůžky vyrazili na hlavní cíl naší výpravy – na Trojhoru. Výstup byl náročný, ale výhled z vrcholového skalního štítu určitě stál za to. Bylo krásné počasí, a tak jsme si mohli vychutnat výhled do širokého okolí a taky na náš další cíl – vrch Kalich, kam jsme se taky po krátkém odpočinku vydali. Odsud byl ještě lepší výhled – kromě Řípu, Sedla a Panny vykoukl i Vlhošť, Ronov a Házmburk. Navíc jsme se tu dozvěděli i něco málo z historie tohoto Žižkova hradu. Z Kalicha jsme sešli do Třebušína doplnit zásobu pití, a kolem rybníka Machčáku jsme se vrátili k batohům. Část z nás šla stavět stany a část se šla koupat – prý to bylo úžasné, voda 24°C. Večer jsme se sešli s kytarou a buřty u ohně a před spaním jsme se šli ještě podívat na hvězdy.

Neděle byla odpočinková – vstávalo se kolem deváté, u posledního ohně byla snídaně a po ní jsme si zahráli dvě hry. Potom už byl čas balit a vyrazit na zpáteční cestu, trochu jinudy než včera, ale zase přes Ploskovice, kde jsme se naobědvali v parku u zámku. A pak už jen poslední kilometr na nádraží.

Myslím, že expedice se moc povedla. Měli jsme celou dobu krásně, viděli jsme nová místa, kolem sebe jsme měli krásnou přírodu... Myslím, že můžu za všechny říct, že jsme si to užili.

Ema Kazimírová, 3.A

/Pro úplnost : celkem 25 km, převýšení cca 900 m; v noci 13°C, přes den kolem 25°C;

Pamatovačka: Člověčenství není stav, v němž přicházíme na svět; je to důstojnost, kterou je třeba teprve získat.

Více foto: http://beta.arcig.cz/~lauschmann Z.Lauschmann/

Galerie: