O Cyklolžičce 8.9. 2018

Letošní poprázdninová cyklovyjížďka přilákala celkem 18 kolistů a nakonec měřila přes 50 km, protože většina dojela až k metru. Jelo se hodně po vrškách malebných kopečků jižně od Prahy, takže nebyla nouze o výhledy na všechny strany, navíc většinou ve slunci a s nadýchanými oblaky – prostě pastva pro krajináře.

I cyklisticky byla trasa docela příjemná – kopců nemnoho, zato sympatické rovinky a pár pěkných sjezdů (celkem 600 m dolů a jen 400 m nahoru) – rychlostní rekord dne 62 km/h padl na posledním sešupu ze Zvole do Vraného/Vltavou.

Nechyběl polední oheň a avizované hříčky – Lžičkový dvojboj skončil remízou (modří vyhráli Hledačku s částmi KRAJANÉ a ODBOJÁŘI, červení byli lepší v Plničce). Ke slovu pak přišla ještě tradiční Trojnožka – to když ani druhý z dnešních rybníků nezlákal ke koupání. Byla ještě Odhadovka (počet koní /bylo jich 15/ a jestli uvidíme divoké zvíře /byli zajíci/) a Pamatovačka: DOBRÁ STUDNA V SUCHU VODU DÁVÁ, DOBRÝ PŘÍTEL V NOUZI SE POZNÁVÁ.

Tak to celé proběhlo v pohodě, bez vážnějšího karambolu a dokonce bez jediného píchnutí. Díky všem účastníkům za vytrvalost a ukázněnost a hlavně díky vzhůru, že jsme se spolu měli tak dobře.

Trasa viz: http://www.cykloserver.cz/f/774a238531/

Zdeněk Lauschmann

 

Nejbližší akce: ČTYŘIADVACÍTKA 13.10. 2018pokuddobře dopadne veřejná anketa (do 17.9. – www.arcig.cz)

Galerie: