Pouť do Doksan

Téma: 

Na úterý 18. 4. jsme se všichni účastníci Duchovních aktivit moc těšili. Sešli jsme se na Masarykově nadraží a vlakem vyrazili směr Doksany. Cestou vlakem jsme si povídali. Když jsme vystoupili, tak aby to byla správná pouť, hned jsme se začali modlit růženec. Než jsme se došli do již zmíněných Doksan, důkladně jsme se prošli. I když trochu pršelo, atmosféra byla velice příjemná. 

Naše putování skončilo v klášteře premonstrátek v Doksanech. Byla nám poskytnuta místnost, kde jsme uskutečnili všemi očekávany a výborný oběd. Po odpolední siestě nám byla vyložena historie zdejšího řádu. Poté jsme připravili potřebné věci k slavení mše svaté, která se konala v překrásném kostele Narození Panny Marie, který stojí při klášteře premonstrátek.

Cestou zpět jsme se prošli možná ještě víc než cestou tam, ale nikomu to nevadilo. Vlakem jsme dorazili zpět do Prahy kolem šesté večer. Všichni byli nadšení a vděční, že mohli prožít tak hezký den. Takže si myslím, že na příští pouť nás bude jednou tolik co letos.

Děkujeme všem, co nám to umožnili! 

Barbora Dynybylová

Galerie: