Jak jsme reprezentovali v orientačním běhu

Téma: 

Reprezentovali jsme hlavně rádi, ale i celkem povedeně! Na přebor škol v orienťáku se naše Ágéčácká výprava vydala již po čtvrté. Každým rokem je nás víc a víc. Letos se nás 9.5. sešlo na Bílé hoře sedm a v čele s panem profesorem Pivcem jsme zamířili do místního kulturáku, kde bylo centrum závodu. Běhalo se v „aktivním lesoparku Řepy“, což byl i přes honosný název obyčejný, nicméně půvabný lesoparčík s dětskými hřišťátky, květinkovými záhonky, keříčky, lesíčky a několika sady. V něm vedly pěkně zamotané tratě dlouhé 2-3 km. Protože ale šlo o závod v běhu orientačním, důležité bylo pro každého závodníka svojí trať nejen proběhnout rychle, ale také co nejméně bloudit a nalézt ve velké změti kontrol za pomoci mapy ten správný lampion.

Kdyby se někdo dotazoval na naše výsledky, můžeme ho ujistit, že jsme zabojovali vydařeně. Přijeli jsme z různých ročníků – od sekund až po kvinty, i s různou mírou zkušeností – od úplných začátečníků (velká pochvala za odvahu to zkusit!) až po staré orienťácké mazáky. Cinklo nám to v nejstarší kategorii pro vyšší gymnázia a střední školy, kde Matěj Dědek vyhrál svou kategorii a Tea Dědková se umístila na místě třetím! Za zmínku určitě stojí i 6. místo Adély Titzové a 12. místo Tomáše Kovandy z kvart, ze sekundy pak 9. místo Adama Titze.

V této soutěži se hodnotí celkové pořadí škol, dle kterého se také postupuje do celostátního finále. A i přesto, že se nás neúčastnilo zdaleka tolik, aby to stačilo na jeden tým, naše škola ve výsledkové listině vůbec nezanikla. Celkově jsme se umístili na krásném 7. místě z pražských škol a mezi těmi, co zůstali pod námi, bylo nejen Kágéčko….

Velký dík patří všem, kdo se nebáli vrhnout se do neznáma a vyzkoušet orienťák, panu profesorovi Pivcovi za doprovod (doufáme, že příště taky poběží:) a paní profesorce Chloupkové, že nás přihlásila. Těšíme se, až příště naše řady rozšíříš i ty!

Za mazáky Tea Dědková

Galerie: