Výtvarný kurz sext

Téma: 

Od pondělí (13.) do čtvrtka (16.) června jsme se (výtvarné části obou sext) vydali na estetický kurz do Broumovského kláštera, kde o nás bylo dobře postaráno. Hezké pokoje a jídlo třikrát denně.

Pondělní ráno jsme všichni přijeli do školy a rozebrali si výtvarné pomůcky, přesunuli jsme se na Florence a odtud jsme autobusem jeli do Broumova. Po obědě jsme se rozptýlili po areálu Broumovského kláštera a pomocí uhlu nebo rudky jsme nakreslili nějakou architektonicky zajímavou část kláštera. Večer jsme se podívali na film Zvětšenina, po kterém se debatovalo o smysluplnosti a poselství tohoto filmu.

Druhý den nám jako předloha na malbu akvarelem posloužil nádherný dřevěný kostel a po obědě jsme podstoupili výstup ke kapli Hvězda, kde k našemu velkému smutku byla zavřená restaurace, a zasedli jsme ke kresbě křídou. Večer nás opět čekal film. Shining slouží jako inspirace některým hororům, takže není divu, že někteří ze strachu odcházeli a zase se vraceli do místnosti, ve které se film promítal.

Ve středu jsme nastoupili do autobusu a dojeli k Adršpašsko-Teplickým skalám. Úkol dnešního dne byla malba temperou z Adršpachu. Krátce po obědě začalo pršet, ale mi už jsme naštěstí měli namířeno zpět do Broumovského kláštera. Večer jsme si ještě zkusili land art. Ozvláštnili jsme areál kláštera pomocí svíček, alobalu a folií.

Po čtvrteční snídani jsme dostali za úkol se naposledy rozmístit po areálu a temperou namalovat nějaký detail, který jsme mohli klidně převézt do jiných barev. Po obědě už jsme jen nasedli do autobusu a vydali se na cestu domů, při které jsme vzpomínali na krásné, odpočinkové dny strávené na estetickém kurzu.

Markéta Čistecká, 6. A

Galerie: