Týden Francie

Téma: 

Den otevřených dveří a francouzský trh v Buquoyském paláci na Francouzské ambasádě

Neděle 12. června 2016

Buquoyský palác, sídlo Francouzské ambasády, se otevře pro veřejnost v rámci „Týdne Francie“ v neděli 12. června 2016 od 10.00 do 16.00. Je to jedinečná příležitost navštívit a prohlédnout si dokonale zachovalý klenot barokní architektury. Při vstupu bude k dispozici malý průvodce.

Francouzský trh, který se bude konat v zahradě paláce od 10.00 do 20.00, nabídne hudební produkci, zábavu pro děti a několik stánků (barbecue, kuskus, ústřice, sýry, palačinky, zmrzlinu, jemné pečivo a další).

Všichni jste srdečně zváni!

Velkopřevorské náměstí 486/2 Praha 1 – Malá strana

www.tydenfrance.cz

 

Den otevřených dveří ve Francouzském institutu

Pátek 10. června 18.00–24.00

Na programu budou hudební vystoupení, pétanque a barbecue na dvoraně, dále divadelní produkce v kině, animace pro děti v mediatéce, trhy, karaoke

i přímý přenos zahajovacího zápasu soutěže EURO 2016.
Francouzský institut, Štěpánská 644/35, Praha 1

Bude to zábavné a jste všichni vítáni!

www.ifp.cz
 

Letní tábor francouzštiny – Francomanie

Červenec 2016 v Bedřichově v Jizerských horách

Rádi bychom nabídli studentům francouzštiny Arcibiskupského gymnázia možnost pokračovat i o prázdninách v rozvíjení svých znalostí francouzštiny a proto letos organizujeme speciální tábor pro studenty od 10 do 16 let. Je určen pro všechny, kteří mají nejméně jeden rok výuky francouzštiny za sebou. Naší motivací jako organizátorů je naše vlastní láska k francouzštině, touha předat ji studentům a nabídnout jim smysluplné a zajímavé využití prázdnin.

Tábor se koná ve dvou týdenních turnusech v červenci 2016 v Bedřichově v Jizerských horách. Součástí je 35 hod. výuky francouzštiny v menších skupinách s rodilými mluvčími. Více informací naleznete na www.francomanie.eu.

Se srdečným pozdravem za tým Francomanie Barbora Rázková

poslala Magdaléna Kolářová

Galerie: