Zpráva z adventního Jarmarku

V úterý 16. 12. se na naší škole uskutečnil Jarmark. Jako vždycky probíhala příprava tak trochu hekticky, ale nakonec se všechno zvládlo a už před čtvrtou se aula začala plnit lidmi. Do rytmu vánočních koled se všichni přesunovali od stánku ke stánku, čas od času si něco pořídili a pak se zase posunuli dál. K vidění bylo snad úplně všechno a to především z okruhů jídelních, protože potřeba něčeho malého k zakousnutí byla veliká. A kdo neměl hlad nebo byl už plný, mohl si vybírat z přehršle různých broží a náušnic, kterých bylo také více než dost. A to jsou jen nejhojnější výrobky, vyjmenovávat všechno, co bylo k vidění by snad ani nešlo.

Ale co byly největší úspěchy? Nikdo se nakonec neotrávil a ani jiná zranění jsme nezaznamenali. A po sečtení peněz jenom jedna skupinka spočítala, že měla větší náklady než výdělek. Skutečné dárky jsme zakoupili za sumu 5100 Kč, která nám nakonec umožnila koupit jednu vodní pumpu a jeden záchod. Na nástěnce Žákovské rady si můžete prohlídnout certifikáty, které jsme obdrželi. Hlasování sice vyhrál nákup kozy, ale nakonec jsme se po pečlivém uvážení rozhodli pro pumpu, která skončila s druhým nejvyšším počtem hlasů. Myslíme si totiž, že pumpa v ceně 4500 Kč je dárek, který si nemůže dovolit darovat například obyčejná rodina a proto je užitečnější, když jí koupíme my, kteří máme přístup k větší sumě.

Na závěr bych ráda připojila velký dík všem, kdo se na Jarmarku nějak podíleli. Prodejcům, kteří přišli s nejistými vyhlídkami a skvělými výrobky. Návštěvníkům, kteří byli hlavním důvodem úspěchu celé akce. Těm profesorům, kteří akci propagovali a kteří nám se vším pomáhali, především paní profesorce Kafkové za výzdobu, panu profesorovi Beranovi za fotky a panu profesorovi Špačkovi za všechnu pomoc s vyúčtováním a úklidem. A také všem, kdo se podíleli na organizaci a chodu celé akce, členům Žákovské rady a těm ostatním, kdo se jen tak nachomýtli aby pomohli s přípravou auly a s vyčerpávajícím úklidem. DÍK!

Tereza Martinovská

Galerie: