Výlet s tombolou na Alvarezových skalách

7. 2. 2015, 15. ročník tradiční zimní akce AG

Milí přátelé čerstvého povětří, letošní zima je snad přece o chlup lepší než ta minulá a na Brdech je pěkně vůbec vždycky. Třeba nakonec připadne i nějaký ten sníh na pravé zimní radovánky, ale i kdyby nebyl, tak Černolické skály a celá trasa skýtají dobrý terén na různé hříčky. Možná se objeví i nějací hosté.

Sraz:  SO  7.2. hl.n. 9.00 u pokladen,  nebo Smích. nádr. do 9.15 u pokladen
Odjezd:  9.19 z hl.n. (9.27 ze Smíchova) do Dobřichovic ;   návrat  17.30  Smíchov, 17.38  hl.n.
Trasa:  Dobřichovice – Červená hlína – Černolické skály – Všenorský potok – Všenory (7km)
Program: různé hříčky snad i trochu zimní (mj. RODRIGO) a také s nafukovacími balónky (každý raději 2 balónky!), polední oheň (mj. něco na opečení), tombola (viz níže)
S sebou: důkladná zimní výbava (při sněhu dvoje rukavice), 30 Kč na vlak, OPEN Card, mapa Okolí Prahy  (KČT č.36), při sněhu jezdidla – pekáče, kluzáky apod.

Do tomboly  sladkost nebo drobný okrasný či užitkový předmět, každý vyhraje aspoň jednu věc!

Letošní mimořádná prémie bude udělena za NEJHRANATĚJŠÍ  DÁREK do tomboly.

Přihláška = Tombolový lístek (10 Kč/os) – nezbytný – do ČT 5/2  kab. 410, hosté na srazu.

 

Na sobotní tombolový výlet pak naváže podnik pro náročné :

Zimní táboření 7. - 8. 2. 2015

Jak to zhruba bude vypadat:
Místo našeho noclehu  je  pěkná loučka u potoka, jen asi 1 km pod Černolickými skalami (a 2,5 km od nádraží Všenory), a zabydlíme se brzy odpoledne. Pohodlně si usteleme a nepřenocující nám před odchodem snad ještě pomohou nanosit obrovskou zásobu dříva a připravit částečně kryté ohniště. Pak už budeme jen spokojeně vegetovat  -  vařit a jíst, hrát na kytaru a zpívat, klábosit, číst si a nakonec i spát. Celé toto  příjemné  živobytí proložíme ve vhodnou chvíli výpravou za Jupiterem. Možná se to všechno vyvine trochu jinak, ale dosud jsme se ještě nikdy nenudili!

Co s sebou navíc: hodně teplý spacák + deka dovnitř + celta přes sebe, pod sebe igelit + nafukovací matrace (nebo aspoň 2 karimatky). Stan není nezbytný, ale vydatně pomůže proti vlhku i chladu. Myslete dále na vaření (ešus, láhve na vodu) a na svícení (baterka, náhr.baterie, svíčka). Prostor ohniště se pokusíme „zavětrovat“ stěnami z celt a jiných plachet – vezměte též!
Návrat v neděli 8.2. po poledni (12.38, 13.08 nebo 13.38  hl.n.)

Dotazy, připomínky: prof. Lauschmann  - kab.410  (251811478 večer, od SO 8h 776 153 793).
                    
25.1. 2015 Na  veselý zimní víkend se spolu s vámi těší Zdeněk Lauschmann

Galerie: