Pražské Ludmily - středa 16. září

Milí přátelé bicyklů a dobrých tradic!

Tradiční poprázdninovou vyjížďku tentokrát věnujeme památce sv.Ludmily, která bude inspirací také pro letošní školní projekt. Nejvhodnějším termínem pro tuto akci je tedy svátek sv. Ludmily 16. září, a trasa přirozeně spojí oba pražské kostely zasvěcené této české patronce.

Z Vinohrad na Žižkov bude třeba zvýšené opatrnosti v ulicích, ale dál už převládnou přírodní barvy babího léta a to potrvá až do Horních Počernic. Je překvapivé, kolik hezkých míst se ve východní části Prahy dá najít a na kole propojit!

Pohyb, přírodu a zábavu doplníme také špetkou historie a architektury. Výlet dobře zvládnou i nejmladší ročníky, pozvání však platí všem věkovým kategoriím.

Sraz : středa 16.9. v 9.16 před kostelem sv. Ludmily (naproti AG)

Zahájení v 9.21 : foto, odjezd Korunní ulicí

Trasa : nám.Míru – nám. Jiřího z Poděbrad – park Parukářka (jízda zručnosti) – Ohrada – Balkán (památný cedr) – Hořejší ryb. (luční či lesní hříčka, možná malé divadlo) – Kyje (románský kostel) – D.Počernice – Xaverovský háj – Chvaly: zámek + kostel sv.Ludmily – Č.Most ; celkem do 25 km, většinou pevný povrch, místy terén

Návrat : do 14 h k metru B – Černý Most

S sebou : vybavené a promazané kolo, přílba, náhradní duše (povinná); pláštěnka, jídlo+pití, kartička zdrav.pojišťovny+ISIC+OPEN Card, (mapa KČT č.37)

Přihlášky (ústní) + účastnický příspěvek 20 Kč/os : do PO 14.9. AG kab.410, hosté tel., mail

Tak neváhejte a přidejte se, svatá Ludmila nám ještě malinko prodlouží prázdniny!

Na netradiční malou pouť v sedle se těší

1.9. 2015 Zdeněk Lauschmann

Příloha: 
Galerie: