Blaník 28.10. 2015

Milí přátelé čerstvého povětří!

Loňský Blaník se povedl moc pěkně, a tak zkusíme s obměnou tuto akci zopakovat.

Onen slavný vrch je opředen řadou pověstí, ale byl svědkem i skutečných událostí české historie. Zároveň je jádrem chráněného území s překrásnou přírodou a stojí za to se tam vypravit zejména touto dobou. Můžeme vnímat všemi smysly vrcholící podzim s jeho barvami i vůněmi, s jeho zvláštní náladou. Také skalky na vrcholu lákají k lezení a les ke hříčkám – loni jich bylo několik a letos můžeme zkusit zase jiné.

Nejprve se připojíme ke krátké vzpomínce, kterou každoročně v tento den na Blaníku pořádají sokolové z Votic. Potom si připomeneme nejzajímavější místa blízkého okolí a pak zamíříme k severu – do údolí potoka Brodce. Výlet tentokrát zakončíme v Kondraci u mimořádného románského kostela.

Z Prahy musíme jet auty (vhodný vlak ani linkový autobus nejede), a proto všechny zájemce prosím o vyplnění přihlášky – do PÁ 23/10 (kontakt viz níže).

Odjezd : 8.40 od metra Budějovická, sraz do 8.35 u zast. BUS v ul.Budějovická, směr z centra

Trasa (zamýšlená) : Louňovice p.Bl., parkoviště nad obcí – Blaník 638 m/m: 11,00 státní hymna, připomínka výročí republiky, dále oběd, rozhledna – Veřejová skála – Slepičí skála – po červené – potok Brodec – Kondrac; celkem do 7 km, cesty, částečně terén

S sebou: jídlo+pití na celý den (lehké občerstvení na Blaníku v rozhledně); česká trikolóra nebo vlaječka, jízdné celkem do 100 Kč/os, rozhledna 20 Kč, mapa KČT č.41

Příjezd do Prahy na Budějovickou kolem 18.hodiny, při špatném počasí dříve

Tak se dejte zlákat a přidejte se k tomuto pohodovému, svátečnímu výletu!

Přihlášky do 23/10 : Z.Lauschmann - 776 153 793, 251 811 478 večer, 211.cz@centrum.cz

Na krásnou krajinu, na hymnu v lese a na houf veselých tváří se spolu s vámi těší

18.10. 2015 Zdeněk Lauschmann

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Přihláška - Blaník 28.10. 2015

Jméno :

Telefon :

Podpis (do tercie - rodiče) :

Případná volná místa v autě :

Galerie: