Společnost vítězem celostátního kola soutěže Junior Erb

Téma: 

Junior Erb je speciální cena pro web prospěšný místu vašeho bydliště. Hodnocena je nápaditost, přehlednost stránek, uživatelská přívětivost, použité webové technologie a další. Školní projekt Společnost se do soutěže registroval.

Jako první byl vyslán Ondřej Suchánek, autor dynamické části webových stránek, do finále krajského kola. To se uskutečnilo ve čtvrtek 13. března v reprezentativních prostorách rezidence primátora jako součást slavnostního ceremoniálu předávání cen Zlatý erb 2014, soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Prezentace Ondřeje Suchánka s praktickými ukázkami oživila slavnostní předávání a Ondřej mohl pár minut poté přebírat za první místo diplom a hodnotné ceny od radního hl. města pro informatiku, Ing. Jana Vašíčka. Na závěrečném banketu jsme byli kontaktování zástupci městské části Praha 2, kteří projevili o projekt zájem.

Celostátní finále proběhlo v sobotu 15. března na Fakultě informačních technologií jako součást vyhlášení soutěží a konference Junior Internet 2014. Ve velkém stylu se prezentace ujali žáci Jan Vlasák a Prokop Vopařil. V těžké konkurenci ostatních projektů obsadili uspokojivé první místo. Diplom a hodnotné ceny tentokrát předával Mgr. Petr Naske, předseda Jednoty školských informatiků. Myšlenka Společnosti zaujala natolik, že jsme byli pozváni na 17. ročník konference ISSS 2014 (internet ve státní správě a samosprávě) do Hradce Králové, kde se organizátoři projektu setkají s význačnými osobnostmi české politické scény (Bohuslav Sobotka, Pavel Bělobrádek, Přemysl Sobotka, ...).

Napsali o nás na http://www.praha2.cz/21911_Zlaty-Erb-2014-opet-dva-uspechy-pro-Prahu-2

Prezentace Jana Vlasáka a Prokopa Vopařila na https://www.youtube.com/watch?v=YeFykgjf5Sw