PO PROUDU Kocáby - Sobota 26.4.2014 - změna srazu

Zahajovací vyjížďka nového cykloseriálu

Milí přátelé bicyklů, vody a drsných zážitků!
Každoročně na jaře vyrážíme prošlápnout pedály. Jedeme za mrazu i za deště, za krupobití i vánice, v dobách sucha i povodní, někdy i za hezkého počasí. Výletem po proudu Kocáby uvádíme nový super cykloseriál PO PROUDU, který bude kopírovat tok dvou českých řek a dvou říček od jejich pramene až k ústí. A že ty prameny mohou být i na zajímavých místech!

Že nevíte, kde je Kocába? My jsme to nejdřív taky nevěděli, ale mapa nám prozradila, že nejlepším místem, kde začít, je bezpochyby Příbram. Proč zrovna zde? Protože nedaleko odtamtud pramení naše říčka a navíc tam jede přímý vlak z Prahy. Pojedeme na dostřel od Brd, ale v sobotu prý nestřílejí. Na velké fyzické vypětí se netěšte (až na kopec v Příbrami), neboť jedeme PO PROUDU, a tedy z kopce, anebo ne? Čekají nás silnice, silničky, cesty i pěšiny a snad i nějaký cross a hříčka se nám někam vloudí... Kdo je milovníkem přírody i kultury, tak si zajisté přijde na své - cestou potkáme různé zajímavosti, jako je např. halda z uranového dolu u Drásova, gotický kostel a zámeček v Dlouhé Lhotě nebo rybníky u Višňové. Oficiálně urazíme na tachometru zhruba pětapadedesátku, ale nezoufejte, může to být i víc! Nabízí se nám totiž návrat po cyklostezce podél Vltavy, matičky našich řek, až do tepla našich domovů. Kdopak by si to nechal ujít? Tvé kolo jistě ne, ani kolo kamaráda či kamarádky.

Tempo zběsilé, cíle hrozivé, sestřička bolest - co si přát víc ?

Odjezd: 9:45 z hl.nádr. do Příbrami, sraz do 9:15 u vlaku (1.nást.vpravo vpředu, dochvilnost nezbytná!) ;
Trasa : Příbram - pramen Kocáby (545m; ?hříčka) - Dubenec - haldová prémie, oheň+oběd - Dlouhá Lhota - Svaté Pole - kolem Dobříše (možné odpojení k vlaku /St.Huť/, celkem asi 30 km) - Nový Knín (další možné odpojení /M.Hraštice/ - Malá Lečice - Fafkův mlýn - Štěchovice: ústí Kocáby do Vltavy (218m) - Měchenice (celkem kolem 60 km) (- Praha /+15 km/ - bude-li dost sil i času nebo bude-li málo peněz)
Návrat : snad 19:05 hl.n. (dřívější příj.16:35, 18:05, v nouzi 20:05); ?chrti až do Prahy (?do 20h k metru B)

S sebou : vybavené, promazané kolo+náhr.duše, přílba, pláštěnka, jídlo+pití na celý den, (mj. něco na opečení), jízdné do 100 Kč (podle trasy a počtu osob, leg.MHD s sebou), kola bohužel podražila (nově podle km)
Výzva : výrazně se doporučuje (soukromá) jarní vyjížďka před tímto výletem - už kvůli stavu kola, ale také kvůli osedění sedla po zimní přestávce
Přihlášky + účastnický příspěvek (20Kč) : do čt 24/4 v kabinetě 410 (Z.Lauschmann), hosté platí na srazu

Nasaď helmu, obuj boty, vykroč s námi do novoty!

Na nový seriál v sedle se spolu s vámi těší
30.1.2014 Václav Červenka, Jan Fiksa a další cyklonadšenci

Aktuální DODATKY :
* tento nový čtyřdílný cykloseriál bude brzy pokračovat 2.dílem : Sázava 8-11/5/2014
* každý díl seriálu bude obsahovat některé tradiční součásti - rituálek, jízdu zručnosti, brod, odhady, ...
* pro věrné účastníky se počítá s trofejemi : 2 díly - drobná upomínka, 3 díly - něco většího, 100% zvláštní cena!
* k trase: nechrtům se nabízí nepřijít o pramen a horní tok, ale odpojit se kolem 30. kilometru (u Dobříše);
* zběsilé tempo nehrozí a sestřičky bolesti není třeba bát se příliš - oktaváni Vašek s Honzou malinko bájili ..., ale závěr Kocáby (pod Novým Knínem) bude možná opravdu náročný (únava, neasfalt, až nekonečné zákruty)

19.4.2014 Na pěknou cyklovyjížďku srdečně zve také Zdeněk Lauschmann (776 153 793)


Pozvánka:


Kliknutím otevřete větší dobře čitelnou verzi v pdf.