ŠKOLNÍ KOLO OLYMPIÁDY V LATINSKÉM JAZYCE

Téma: 

ŠKOLNÍ KOLO OLYMPIÁDY V LATINSKÉM JAZYCE
Pro koho: Pro všechny nadšené latináře! Soutěží se ve dvou kategoriích, kategorie A je pro kvartány a kvintány, kategorie B pro sextány a septimány.

Kdy: 20. února od 14:40

Jak to proběhne: Školní kolo je písemné, na vypracování všech úkolů budete mít 90 minut čistého času. Na první část (překlad textu z latiny do češtiny) můžete použít latinsko-český slovník, pak vás čekají ještě dvě části testu, část gramatická (práce s překládaným textem) a část týkající se reálií (mytologie, přísloví, literatura).

Kdo postupuje: Vítěz každé kategorie. Ti, kdo se umístí na druhém a třetím místě, budou náhradníci. Zemské kolo proběhne 22. března 2013.

Jak se přihlásit: Přihlašujte se se mailem (havlova@post.cz, koronthaly@arcig.cz) nebo osobně u latinářů (Pavel Koronthály, Jana Kaderová) v kabinetu 524 (páté patro). Uveďte prosím své jméno, příjmení a třídu, do které chodíte.

Proč se přihlásit: Protože latina za trochu úsilí stojí A také proto, že jednotliví vyučující mohou k výsledku testu, povede-li se vám pěkně, přihlédnout při závěrečném hodnocení.

Na vaše přihlášky se těší Jana Kaderová a Pavel Koronthály