Pedagogové koncovku zvládli lépe, USA vs ŠKB 46:40 - VIDEO

Ve středu 30.1. v 16:00 proběhl v útrobách budovy Arcibiskupského gymnázia dlouho očekávaný zápas mezi Učitelským sborem Arcigu a Školním basketbalovým kroužkem. Učitelský sbor nastoupil v černých dresech s maskotem žraloka. Basketbalový kroužek zvolil své bílé dresy s maskotem basketbalového míče s beraními rohy.

Před vypuknutím boje zahrály hymny České republiky a USA. Tým USA do zápasu vletěl ve velkém stylu a během několika minut udělil bezmocným studentům lekci z efektivity. Opaření studenti však dbali pokynů z lavičky a brzy se dostali zpět do hry. Do konce třetí čtvrtiny byl náskok USA smazán a začínalo se nanovo. V poslední části zápasu gradovala atmosféra v hale podporovaná houfy fanoušků, svůdnými roztleskávačekami a veselým bubeníkem. Diváci byli zásobováni rychlou hrou, pohlednými kombinacemi a obětavým přístupem. ŠKB se dokonce dostal v závěru zápasu do vedení. Výborně připravený učitelský sbor koncovku odehrál zkušeně a na konec obrátil vítězství na svou stranu. Přátelské úsměvy v kombinaci s potřásáním rukou a výměnnou darů byly důkazem, že zvítězil sportovní duch. Velké dík

Nejlepší střelci: Beran Vladimír (19 bodů), Koronthály Pavel (18 bodů), Mašek Richard (16 bodů), Kim M. Sujin (8 bodů), Juran Vojtěch (7 bodů), Staněk Jakub (6 bodů), Nerad Mirek (6 bodů), Verner Kryštof (4 body)

Sestava USA: Kim M. Sujin - Moravcová Martina - Würtherlová Anna - Koronthály Pavel - Körber Karel - Mašek Richard

Sestava ŠBK: Beran Vladimír - Troška Martin (4.A) - Juran Vojtěch (5.A) - Staněk Jakub (5.A) - Touma Štěpán (5.A) - Verner Kryštof (5.A) - Nerad Mirek (5.B) - Jirásek Vojta (8.B) - Kubíček Petr (8.B)

Rozhodčí: Lacinová Anna (3.A)

Komentátoři: Matěj Jirsa (5.A), Novák Vašek (8.B)

Skóre: Cejp Kryštof (5.A), Havlová Kaderová Jana

Osvětlení: Suchánek Ondra (7.B)

Pomocné technické práce: Vlasák Janek (5.A), Štěpán Barth (8.B)

Roztleskávačky z 8.B (holky děkujem)

Vladimír Beran




Video: