O předjarním výletě s tombolou - 16.3.2013

Uklízečky a Ilegální ZOO ...

Letošní tradiční tombolový výlet měl hlavně po ránu ráz ještě zimní - na Komořanském potoce byly k vidění doslova ledové zázraky - předjarní sluníčko však vytáhlo ze země už také centimetr nové trávy.

První 3 kilometry trvaly dlouho, protože skoro pořád se něco dělo : balanc na kolejích vlečky, durman v Komořanech, místo lávek přeskoky - postupně i docela odvážné (+ přechod po padlém stromě), u studánky příležitostná báseň v podání poetického kvarteta (+Setonova Pamatovačka z rána), hříčka Uklízečky (proti zbrojnošům /pod hradem Hammerfeldsteinem/), jilmová brána s úžasným kořenovým náběhem, stavba hráze nad vodopádkem, ...

Kolem oběda chvíle klídku u ohně (už i opalovačka na mezi) a pak bohatá tombola - jako poslední taženy papučky po babičce. Prémii za NEJOBYČEJNĚJŠÍ DÁREK získala role toaletního papíru (ovšem vkusně zabalená a obohacená dvěma bonusy), blízko vítězství byl i vzduch v sáčku nebo v krychličce. (A mezitím se v popelu krásně upekly brambory ...)
Další originální hříčka Ilegální ZOO měla pomoci odhalit jistého (karlovarského) mafiánského podnikatele typu Я могу всë !. Slunce už se klonilo k západu při Sfoukávané (komentáře netřeba) a ještě těsně před závěrem vzbudila mnoho bujaré radosti obyčejná houpací kláda.

Tak to celé bylo zase milé a veselé - díky vzhůru za ten hezký den!

Zdeněk Lauschmann
Nejbližší akce : ČT 21/3 Jaro v kraťasech, SO 20/4 Jarní (půl)MARATÓN