O cykloseriálu STŘÍBRNÉ OKO - 2.díl : Sever - 16.10.2013

Ve středu 16.10. se nás ráno na Zličíně sešlo dohromady 12 a s chutí jsme vyrazili na cestu. První zastávka byla na modelářském letišti Sobínka, kde jsme si zazávodili. Kousek odtud se nachází nejvyšší bod Prahy (399 m. n. m.). Cesta dále pokračovala přes Řepy kolem románského kostela sv. Martina, přes Liboc, kolem Ruzyně.

Pro zpestření cesty jsme si udělali menší soutěž. Každý si tipnul, kolik letadel nad námi proletí během 30 minut. Pro zklamání některých to ale nebyla 4 letadla, nýbrž 14. Průměrně jedno letadlo za 2 minuty.

Další zastávka byla v Přední Kopanině, kde se nachází krásný kostel (původně románská rotunda) sv. Máří Magdaleny.

Pokračovali jsme pěknou krajinou, přes Horoměřice. Před Úněticemi na nás čekal dlouhý kopec dolů, to se jelo! :-) Kousek za Úněticemi jsme si našli vhodné místo pro oheň, najedli jsme se, a kdo chtěl, mohl vyšplhat (cestou necestou, křovím, po skále) na nedalekou vyhlídku Mikoláše Alše. Sice chvilku zapršelo, ale výhled stál za to!

Pak jsme se opět vydali na cestu - zanedlouho jsme dojeli do Roztok, kde jsme se byli podívat na zámek. Přívozem jsme se pak dostali na druhou stranu Vltavy, odkud jsme jeli do kopce, přes Zdiby, Březiněves, Čakovice, Kbely, Satalice, no a to už nám zbývaly poslední 3 kilometry do cíle - na Černý most.

I když se střídalo počasí a byla trochu zima, myslím, že se výlet povedl a všem se líbil.
Anežka Čáslavková