Prázdninová kola

Za moravská humna, jak se letos jmenovalo každoroční srpnové cykloputování, se vydala komorní skupina nadšenců.

Z Brna jsme projeli velkou část jižní Moravy a její dominanty v podobě památek i přírody. Dvakrát jsme se podívali až do Rakouska, kde se dalo snadno ujet mnoho kilometrů po místních příjemných cyklostezkách, převážně rovinatého rázu. Není proto divu, že jsme za 5 dní najeli skoro 250 km. Počasí bylo na první pohled ideální - slunečné a teplé - ale zkuste si jet ve čtyřicetistupňových vedrech na kole...

Naštěstí si však malá družina osob mohla snadno udávat vlastní tempo, a tak jsme na konci dne uléhali sice unavení, ale vždy plni nových zážitků z další zvládnuté etapy.

Těžko popisovat, jaké to přesně na takovýchto výletech je, proto ty z vás, kteří váháte, pobízím, abyste jeli příští rok také. Mohu snad pravdivě říct za všechny účastníky, že jsme to prožili v pohodové prázdninové atmosféře a jistě se mnozí z nás příští rok zase přidají, bude-li možnost.

Poslední řádek patří jako poděkování panu prof. Lauschmannovi, že to s námi vydrží a investuje nezištně svou energii.

V. Ch. VI.A(VII.A)

/...a ještě pár dodatků - rámcová trasa: Brno - Rajhrad (benedikt.klášter) - Dol.Kounice (zříc.kláštera) - Pouzdřanská step - vodní dílo Nové mlýny - pod Pálavou - Mikulov (hist.centrum, zámek) - Sedlecké skalky (tábořiště pro další dny); okruh Poysdorf a zpět; okruh Laa a.d.Thaya a zpět; pokrač.: - Valtice (zámek, kostel) - Lednice (zámek, park, Janův hrad) - Břeclav žst; existuje psaná minikronika, více foto bude na http://beta.arcig.cz/~lauschmann/ .

Z.Lauschmann /