Arcibiskupové v tretrách

Téma: 

Arcibiskupské gymnázium je ústav, který se pyšní poskytováním tzv. všeobecného vzdělání. Člověk by tak nějak očekával. že se jedná pouze o vzdělání ducha, avšak není tomu tak, na AG se vyskytují i učenci těla.

Ti nejučenější z nich se ve čtvrtek 26. dubna sešli ve Stromovce, aby zde poměřili síly s reprezentanty dalších pražských vzdělávacích zařízení, a to v rámci Juniorského maratonu. Sešli se v množství tak hojném, že se jim podařilo sestavit ne jednu, ale dokonce dvě štafety, přičemž každá čítala deset členů.

Samotný závod se vyvíjel velmi dobře, a to k převeliké radosti šéfky realizačního a podpůrného týmu Jany Chloupkové. která své svěřence mocným povzbuzováním přiměla při teplotách nebezpečně se blížících třiceti stupňům k výkonům doslova dechberoucím. I díky ní naše dva týmy v konkurenci třiceti družstev z celé Prahy nikterak nezapadly, ba právě naopak, až do cílové rovinky se spolu přetahovaly o krásné šesté místo.

A jak že to nakonec dopadlo? Štafetě složené převážně z oktavánů se v posledním okruhu podařilo předhonit štafetu sestávající z borců z ostatních tříd a s celkovým časem 2:45:49 ji o patnáct vteřin předstihla. Na vítěze sice ztratila více než deset minut, i tak to ale bylo oproti loňskému roku výrazné zlepšení.

Co dodat? Děkujeme všem zúčastněným za předvedené výkony a běhejte, ať se příští rok probojujeme až na stupně vítězů!

Filip Pelant